Google nabízí v České republice bezplatné řešení příjmů majitelům webových stránek a poskytovatelům obsahu

7. 12. 2006

[Tisková zpráva] Společnost Google, tvůrce renomovaného internetového vyhledávače, dnes představila nový způsob, jímž mohou čeští vydavatelé a poskytovatelé obsahu generovat příjmy na svých webových stránkách. Program AdSense pro obsah totiž oslovuje přes dvě třetiny všech uživatelů internetu. Majitelé obsahu získávají peněžní odměnu kdykoli jejich návštěvníci nebo čtenáři kliknou na inzeráty vložené do stránky.

Poskytovatelé internetového obsahu, a to jak malé firmy, tak velká vydavatelství, mohou AdSense pro obsah použít velice snadno, neboť program je plně automatizován. Ať už se zaměřují na úzce vymezenou cílovou skupinu nebo na masový okruh návštěvníků, např. na milovníky moravských vín nebo informace o pražských hotelích, program AdSense napojí jejich stránku na robustní reklamní síť společnosti Google, jež čítá stovky tisíc inzerentů AdWords od lokálních soukromých firem až po nadnárodní značky. Právě tato hloubka a šíře záběru poskytuje vydavatelům maximálně relevantní inzeráty k obsahu, který nabízejí, a to i pro obsah vysoce specializovaný.

Program AdSense je zdarma a je postaven na kombinaci „platby za kliknutí“ (pay per click) a „platby za zobrazení“ (pay-per-impression). Poskytovatel obsahu získává peníze při každém kliknutí uživatele na inzerát na jeho stránce. Samotní inzerenti se navíc mohou snažit získat místo na stránkách prostřednictvím online aukce. AdSense pro obsah neomezuje inzertní formáty na prostý text, ale umožňuje i využití obrázků a to v takové úpravě, která koresponduje s povahou a designem stránek i požadavky vydavatelů.

Přihlášení do programu AdSense pro obsah je naprosto jednoduché. Každý majitel webové stránky, ať jde o fyzickou osobu nebo velký mezinárodní koncern, musí vyplnit jednoduchý formulář na adrese https://www.go­ogle.cz/adsen­se/. Jakmile je registrace schválena, přihlásí se uživatel ke svému účtu a zkopíruje příslušný kód na svou stránku. Do 72 hodin se na stránce začnou objevovat inzeráty s přesným zacílením vzhledem k obsahu stránek. Vzhled a design inzerátů na stránkách lze upravovat s pomocí široké škály formátovacích nástrojů a barev.

AdSense pro obsah je součástí programu AdSense, který rovněž zahrnuje produkt AdSense pro vyhledávání (také dostupný v české verzi). AdSense je přední inzertní online řešení, které poskytovatelům obsahu po celém světě nabízí přístup ke špičkové technologii Google. Jedna aplikace stačí k registraci do AdSense pro obsah i pro vyhledávání – poskytovatel obsahu se může rozhodnout pro jakoukoli kombinaci těchto produktů na své stránce a ihned začít vydělávat peníze.

Google AdSense obecně zpříjemňuje surfování na internetu, protože na stránky přináší nenápadné a relevantní textové inzeráty místo rušivých reklamních formátů, jako jsou vyskakující okna nebo animace,“ řekla Yonca Brunini, marketingová ředitelka pro region EMEA ve společnosti Google. “V České republice je celá řada dynamických provozovatelů internetového obsahu a proto jsme rádi, že jim můžeme nabídnout AdSense pro obsah, tedy jednoduché a intuitivní řešení, se kterým mohou jejich stránky efektivně vydělávat.“

„V programu AdSense pro obsah jsme od začátku viděli velký potenciál na českém trhu a proto jsme se rozhodli podílet se na jeho beta testování u nás,“ řekla Jana Machalová, šéfredaktorka Vareni.cz. „AdSense nabízí jednoduché ovládání a široké možnosti nastavení, takže reklamy skvěle zapadají do designu samotné stránky, neruší uživatele, ale přesto jsou výrazné. Jsme rádi, že jsme mohli využít Google AdSense již během zkušebního provozu a pomocí tohoto programu automaticky vydělávat i na tak specializovaném portálu jako je Vareni.cz. Věříme, že se AdSense stane dlouhodobým doplňkem standardních příjmů z klasické reklamy.“

Lupa.cz: Jak levné procesory změnily svět?

Jak levné procesory změnily svět?

Podnikatel.cz: ČSSZ posílá přehled o důchodovém kontě

ČSSZ posílá přehled o důchodovém kontě

Vitalia.cz: Tahák, jak vyzrát nad zápachem z úst

Tahák, jak vyzrát nad zápachem z úst

DigiZone.cz: O2 Sport má utkání znojemského HC

O2 Sport má utkání znojemského HC

120na80.cz: Zázrak ze smetiště: co léčí lopuch?

Zázrak ze smetiště: co léčí lopuch?

Vitalia.cz: dTest odhalil ten nejlepší kečup

dTest odhalil ten nejlepší kečup

DigiZone.cz: Parlamentní listy: kde končí PR...

Parlamentní listy: kde končí PR...

Lupa.cz: Další Češi si nechali vložit do těla čip

Další Češi si nechali vložit do těla čip

DigiZone.cz: Nejnovější špičkové TV ve videu

Nejnovější špičkové TV ve videu

Podnikatel.cz: EET pro e-shopy? Postavené na hlavu

EET pro e-shopy? Postavené na hlavu

DigiZone.cz: Samsung EVO-S: novinka pro Skylink

Samsung EVO-S: novinka pro Skylink

Podnikatel.cz: Nemá dluhy? Zjistíte to na poště

Nemá dluhy? Zjistíte to na poště

Lupa.cz: Proč jsou firemní počítače pomalé?

Proč jsou firemní počítače pomalé?

DigiZone.cz: LG OLED65E6: první pohled

LG OLED65E6: první pohled

DigiZone.cz: Test: brýle pro virtuální realitu Exos Urban

Test: brýle pro virtuální realitu Exos Urban

120na80.cz: Galerie: Čínští policisté testují českou minerálku

Galerie: Čínští policisté testují českou minerálku

Měšec.cz: TEST: Vyzkoušeli jsme pražské taxikáře

TEST: Vyzkoušeli jsme pražské taxikáře

DigiZone.cz: Na jaká videa se vlastně díváme

Na jaká videa se vlastně díváme

Lupa.cz: Blíží se konec Wi-Fi sítí bez hesla?

Blíží se konec Wi-Fi sítí bez hesla?

Root.cz: Prvních 700 routerů Omnia je hotových

Prvních 700 routerů Omnia je hotových