Grafická SLI karta ASUS EN7800GTX stanovila nový světový rekord

12. 7. 2005

Grafická SLI karta ASUS EN7800GTX stanovila nový světový rekord

Praha, 12. července 2005 – Velmi výkonný grafický systém s grafickou SLI kartou ASUS EN7800GTX přepsal světový rekord v testu 3DMark05 ohromujícím výsledkem 16 770 bodů. Systém byl postaven na základní desce A8N SLI Premium, do které byly zapojeny dvě grafické karty ASUS EN7800GTX spolupracující v režimu SLI (Scalable Link Interface) a vybavené výkonným grafickým procesorem (GPU) Nvidia® GeForce® 7800 GTX a 256MB velmi rychlou DDR3 videopamětí. Předchozí rekord byl dosažen systémem se dvěma grafickými kartami ASUS EN6800 ULTRA a činil 14 623 bodů. Systém, který jej překonal, byl sestaven singapurským internetovým médiem VR-Zone (http://www.vr-zone.com).

Karta EN7800GTX SLI je vybavena 430MHz grafickým procesorem, 1,2GHz DDR3 videopamětí a mnoha možnostmi připojení (dva DVI/VGA výstupy, S-video výstup, kompozitní videovýstup, HDTV výstup, S-video vstup a kompozitní videovstup).

Kromě špičkových technických parametrů nabízí karta také exkluzivní novinky, jaké lze najít jen u řešení společnosti ASUS, a nejnovější balíček her.

Technologie Splendid Video Enhancing: Technologie Splendid Video Enhancing, zabudovaná v ovladači grafických karet ASUS, detekuje aktivaci a použití videoaplikací a automaticky optimalizuje kvalitu obrazu tak, aby byl vypadal co nejlépe. Splendid zvyšuje hloubku a intenzitu barev v reálném čase a pozvedá grafické možnosti počítače na novou úroveň.

GameFace Messenger™: Je to uživatelsky přívětivé rozhraní, podobné jako u nejoblíbenějších programů pro okamžitou komunikaci, které slouží pro pořádání online herních konferencí (Gameference) několika hráčů. Stačí se zaregistrovat, přihlásit a zábava může začít. GameFace Messenger je stejně snadno použitelný jako současné volně dostupné komunikační služby.

GameLiveShow: Stejně jako lidé, kteří sdílejí svoje životy a myšlenky prostřednictvím blogů, chtějí zkušení hráči často předvést svoje perfektně prováděné strategie a účinné triky. GameLiveShow je další inovativní funkcí zabudovanou v grafických kartách ASUS. Je vytvořena k tomu, aby umožnila hráčům přenášet jejich postupy při hraní živě po Internetu. Ostatní hráči se k nim mohou připojit a sledovat experty přímo v akci.

ASUS GameReplay: Trénink vede k dokonalosti a platí to také o hraní. U populárních týmových LAN party her, jako jsou Counter Strike a Unreal Tournaments, je klíčem k vítězství strategie. GameReplay nahrává průběh hry do MPEG4 videosouborů, takže si týmy mohou později prohlížet všechny akce a taktiky, aby je vylepšily pro další turnaj. Nahrané soubory se také dají použít jako spořiče obrazovky nebo vkládat do blogů.

Přibalené hry a software

• Project Snow Blind
  • XPand Rally
  • Joint Operations
  • ASUS DVD
  • Media & Show
  • Power Director

Pro získání dalších informací o grafické SLI kartě ASUS EN7800GTX a základní desce ASUS A8N-SLI navštivte domovskou stránku společnosti na adrese www.asus.com nebo www.asus.cz.

O společnosti ASUS
ASUSTeK Computer Inc. (TSE:2357) je přední dodavatel řešení pro počítače, komunikace a spotřebitele. Jeho portfolio produktů obsahuje notebooky, základní desky, grafické karty, optické mechaniky, informační zařízení, stolní PC, servery, bezdrátová řešení, mobilní telefony a síťová zařízení. Se svojí prvotřídní výzkumnou a vývojovou základnou a kancelářemi a pobočkami rozmístěnými ve všech koutech světa přináší ASUSTeK inovativní řešení spotřebitelům, podnikům a OEM/ODM zákazníkům. Společnost má dlouhodobě vedoucí postavení na trhu základních desek a grafických karet a patří do desítky celosvětově nejvýznamnějších hráčů v oblasti notebooků, optických mechanik, širokopásmových modemů a rozsáhlé palety dalších produktů.

V případě zájmu o další informace, prosím kontaktujte:
Patrik Schober
PRAM Consulting
patrik.schober@pram­.cz

nebo

Jan Holuša
ASUSTeK Computer Inc.
jan_holusa@asus.com

Lupa.cz: Na koho se v Křišťálové Lupě nedostalo?

Na koho se v Křišťálové Lupě nedostalo?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?