GRISOFT podpořil vybrané výzkumné projekty na FIT VUT v Brně

[Tisková zpráva] Brno, 16. května 2006 – GRISOFT, dodavatel bezpečnostního softwaru AVG, dnes oznámil podporu pro vybrané výzkumné projekty na Fakultě informačních technologií Vysokého učení technického v Brně. Obdobně jako v roce 2005 vyčlenilo vedení společnosti na rozvoj výzkumu na této vysoké škole částku 400 000 Kč. Grant je zaměřen na podporu výzkumu ve třech tematických oblastech, uspořádání soutěže studentských prací v oboru počítačové bezpečnosti a kryptologie a rozvoj publikační činnosti.

„S dosavadní spoluprací byly obě strany velmi spokojeny, proto jsem se rozhodli letos na ni navázat. Studenti získávají podporu firmy a profesionální vedení, GRISOFT může oslovit potenciální zaměstnance,“ uvedl Karel Obluk, technický ředitel a jednatel společnosti GRISOFT. „Řada našich zaměstnanců získala vzdělání právě na FIT VUT, je tedy logické, že podporujeme projekty, které na půdě fakulty vznikají.“

„Využívání obdobných nabídek je zájmem i povinností vysokých škol které chtějí umožnit svým studentům snazší uplatnění v jejich budoucí praxi,“,“ zdůraznil děkan Fakulty informačních technologií VUT v Brně Tomáš Hruška.

Schopní mladí programátoři mohou najít uplatnění mimo jiné ve zcela novém středisku celosvětové technické podpory, které GRISOFT počátkem dubna otevřel v brněnském administrativním centru Platinium. Mohou se tak přímo zapojit do činnosti firmy, která významně posiluje svou pozici na zahraničních trzích.