GRISOFT podpořil vybrané výzkumné projekty na FIT VUT v Brně

[Tisková zpráva] Brno, 16. května 2006 – GRISOFT, dodavatel bezpečnostního softwaru AVG, dnes oznámil podporu pro vybrané výzkumné projekty na Fakultě informačních technologií Vysokého učení technického v Brně. Obdobně jako v roce 2005 vyčlenilo vedení společnosti na rozvoj výzkumu na této vysoké škole částku 400 000 Kč. Grant je zaměřen na podporu výzkumu ve třech tematických oblastech, uspořádání soutěže studentských prací v oboru počítačové bezpečnosti a kryptologie a rozvoj publikační činnosti.

„S dosavadní spoluprací byly obě strany velmi spokojeny, proto jsem se rozhodli letos na ni navázat. Studenti získávají podporu firmy a profesionální vedení, GRISOFT může oslovit potenciální zaměstnance,“ uvedl Karel Obluk, technický ředitel a jednatel společnosti GRISOFT. „Řada našich zaměstnanců získala vzdělání právě na FIT VUT, je tedy logické, že podporujeme projekty, které na půdě fakulty vznikají.“

„Využívání obdobných nabídek je zájmem i povinností vysokých škol které chtějí umožnit svým studentům snazší uplatnění v jejich budoucí praxi,“,“ zdůraznil děkan Fakulty informačních technologií VUT v Brně Tomáš Hruška.

Schopní mladí programátoři mohou najít uplatnění mimo jiné ve zcela novém středisku celosvětové technické podpory, které GRISOFT počátkem dubna otevřel v brněnském administrativním centru Platinium. Mohou se tak přímo zapojit do činnosti firmy, která významně posiluje svou pozici na zahraničních trzích.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).