GRISOFT získal ewido networks, významného dodavatele antimalware řešení

[Tisková zpráva] Spojení technologií AVG Anti-Virus a ewido anti-malware přinese uživatelům novou úroveň ochrany proti všem známým typům hrozeb na internetu.

Praha, 19. dubna 2006 – Společnost GRISOFT, dodavatel bezpečnostního software AVG, dnes oznámila akvizici německé společnosti ewido networks, která patří mezi úzkou špičku dodavatelů anti-malware řešení. GRISOFT využije technologie, know-how a zkušenosti odborníků společnosti ewido networks pro vývoj nového typu integrovaného produktu, který nabídne spolehlivou ochranu proti všem známým typům internetových hrozeb.

Malware zahrnuje širokou škálu potenciálně nežádoucích programů jako je spyware, trojské koně či keyloggery a pro domácí i firemní uživatele představuje významnou hrozbu, která může být v některých případech srovnatelná s klasickými viry. Může způsobit např. snížení výkonu osobního počítače, ztrátu citlivých údajů i vykradení bankovního účtu. Převzetí společnosti ewido proto významně posiluje pozici GRISOFTu na trhu bezpečnostních systémů a rozšiřuje úroveň ochrany, která bude dostupná více než třiceti milionům uživatelů systému AVG Anti-Virus.

„Akvizice ewida je zásadním krokem v naplňování naší vize jednoduché ochrany proti všem typům elektronického nebezpečí,“ uvedl Karel Obluk, technický ředitel a jednatel společnosti GRISOFT. „Ve snaze nabídnout uživatelům našich produktů co nejširší ochranu v nejkratším možném čase budeme nadále vyvíjet a nabízet nejlepší dostupné technologie a spolupracovat na naplnění tohoto cíle se strategickými partnery.“

Společnost ewido networks za pouhé dva roky vyvinula vynikající technologii pro odhalování a likvidaci malware, kterou s produkty GRISOFTu spojuje jednoduché uživatelské rozhraní. Pokročilé metody odhalování škodlivého software společnosti ewido networks, se stanou důležitou součástí nové generace jádra antivirového systému AVG Anti-Virus.

„ewido se dostalo do situace, kdy pro další rozvoj potřebovalo silného partnera. Oslovilo nás několik společností, ale nabídce GRISOFTu nešlo odolat,“ uvedl Andreas Rudyk, spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti ewido networks. „Naše produkty se perfektně doplňují a blízko k sobě máme i díky velmi podobné firemní kultuře.“

GRISOFT spojí možnosti ewido anti-malware a vlastních technologií v jednotné řešení, které doplní vlajkový produkt společnosti GRISOFT, AVG Anti-Virus, a rozšíří tak možnosti výběru pro koncové uživatele i malé a střední podniky. AVG Anti-Virus bude nadále nabízen prostřednictvím internetu i obchodních partnerů pro všechny významné operační systémy a typy zařízení. První produkty vyvinuté po spojení obou společností budou uvedeny na trh již v příštím čtvrtletí.

Investici do společnosti ewido networks ocenily také investiční fondy Intel Capital a Enterprise Investors, které na podzim roku 2005 vložily do dalšího rozvoje GRISOFTu 52 milionů amerických dolarů. „Akvizice ewida staví GRISOFT mezi absolutní špičku dodavatelů bezpečnostního software, a to díky jednotné ochraně proti všem typům nebezpečí,” řekl Ashish Patel, ředitel společnosti Intel Capital EMEA. „Aplikace společnosti GRISOFT spolu s nejnovějšími funkcemi procesorů Intel jako je technologie Intel XD Bit technology nabídnou domácím i firemním uživatelům skutečně spolehlivou ochranu proti rostoucímu počtu internetových hrozeb.“

DigiZone.cz: Test Philips 24PFS5231 s Bluetooth repro

Test Philips 24PFS5231 s Bluetooth repro

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru