Ředitelem strategie a rozvoje společnosti GTS Central Europe se stal Michael Rees

[Tisková zpráva] Praha, 30. srpna 2010 – Společnost GTS Central Europe (GTS), přední telekomunikační operátor v regionu střední a východní Evropy, jmenovala do funkce senior viceprezidenta pro strategii a rozvoj Michaela Reese.

Michael Rees (42 let) přináší do GTS více než třináctileté zkušenosti z telekomunikačního oboru. Zastával řadu výkonných vedoucích pozic například ve firmách Cavalier Telephone a OnFiber Communications, která byla zakoupena Qwest Communications. Předtím se podílel na spuštění DSL v Covad Communications. Michael Rees také působil více než dva roky ve společnosti Hardiman Telecommunications, kde se zabýval obchodním vyjednáváním a poskytováním strategických konzultací firmám z oblasti private equity a telekomunikačním operátorům v celé střední a východní Evropě a na Středním východě.

„Velmi mě těší, že mohu Michaela Reese přivítat v našem týmu. Jeho bohaté zkušenosti z oblasti budování telekomunikačních společností ve Spojených státech a poradenství v celém regionu EMEA nám přinese další cenný pohled na strategické směřování skupiny GTS, “ komentoval jmenování Adam Sawicki, generální ředitel skupiny GTS.

„Těším se na spolupráci s vedením skupiny GTS a věřím, že budeme v celém regionu pokračovat v dalším budování silné pozice firmy na trhu a vytváření přínosů pro naši skupinu – zaměstnance, zákazníky i investory,“ řekl Michael Rees.

Michael Rees získal titul BA v oboru ekonomie a matematika na Bostonské univerzitě a titul MBA na Tepper School of Business na Carnegie Mellon University.

O skupině GTS:
Skupina GTS Central Europe (GTS) je předním poskytovatelem integrovaných telekomunikačních řešení v zemích střední a východní Evropy. GTS má rozsáhlou optickou síť pokrývající region střední a východní Evropy, která zasahuje do sousedních zemí jako je Rakousko, balkánské státy, země Pobaltí, Rusko, Turecko nebo Ukrajina. V zemích střední a východní Evropy – České republice, Polsku, Maďarsku, Slovensku a Rumunsku – má skupina GTS rozsáhlou podzemní síť poskytující služby hlasové, datové, IP, MPLS a širokopásmové komunikace firemním zákazníkům, ale také dalším telekomunikačním operátorům, operátorům mobilních služeb a poskytovatelům obsahu. Celosvětový telekomunikační časopis Capacity vyhlásil skupinu GTS nejlepším velkoobchodním operátorem ve střední a východní Evropě za rok 2005, 2007 a 2009. Za rok 2009 dosáhla skupina GTS obratu 384,5 milionu EUR a provozního zisku před zdaněním, splátkou úroků, odpisy a amortizací (EBITDA) 86 milionů EUR.

Vlastníkem skupiny GTS je konsorcium finančních investorů vedené fondy Columbia Capital, M/C Venture Partners a Innova Capital. Columbia Capital a M/C Venture Partners jsou severoamerické finanční skupiny zaměřené na investice do telekomunikačního a IT sektoru. Innova Capital je jedním z vedoucích private equity fondů zaměřených na region střední Evropy. Mezi další členy konsorcia patří Bessemer Venture Partners, HarbourVest Partners a Oak Investment Partners.

Pro více informací navštivte prosím www.gtsce.com.