Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje důvěřuje firewallům ZyXEL ZyWALL

[Tisková zpráva] Praha, 26. května 2010: Společnost ZyXEL, přední dodavatel vysokorychlostních přístupových technologií, vybavil svým VPN řešením na platformě podnikových firewallů ZyWALL, všechny služebny HZS ve Středočeském kraji. Došlo tak k modernizaci vzájemného propojení 35 lokálních hasičských stanic s centrálou v Kladně, prostřednictvím internetu.

O zabezpečení celé komunikace se stará centrální řídící firewall ZyWALL USG 1000 a 35 lokálních firewallů ZyWALL USG 100 a to prostřednictvím technologie IPSec VPN, která patří k nejbezpečnějším technologiím pro propojení poboček firem a institucí přes internet na trhu. Výsledkem je rychlé, flexibilní a bezpečné propojení pro HZS. Součástí dodávky je i technické certifikační školení pro produkty třídy Security v rámci vzdělávacího konceptu ZyXEL ACADEMY.

Implementace byla provedena v součinnosti s firmou NWS, která patří k certifikovaným parterům společnosti ZyXEL.

O společnosti ZyXEL Communications
Byla založena v roce 1989 na Tajwanu jako ZyXEL Communications Corp. V současné době se jedná o předního dodavatele kompletních širokopásmových přístupových řešení. Od svého založení prošla společnost ZyXEL mnoha transformacemi v rychle se rozvíjejícím odvětví síťového průmyslu. V dnešní době patří ZyXEL mezi několik málo společností na světě, které jsou schopny dodat kompletní síťová řešení pro segmenty Telco, SME/Enterprise a Digital Home. Mezi řešení Telco patří přístupová síťová zařízení (bezdrátová i s pevným připojením), zařízení pro instalaci u zákazníka a switche třídy carrier. Mezi řešeními SME/Enterprise nalezneme unifikované bezpečnostní brány, LAN switche, WLAN zařízení a zařízení pro IP telefonii. Řešení Digital Home zahrnují zařízení pro síťové připojení a multimediální zařízení.

Společnost ZyXEL má 3200 zaměstnanců a distributorů v 70 zemích a pokrývá více než 150 regionálních trhů. ZyXEL Communications Corp. má více než 30 obchodních zastoupení a dvě výzkumná a vývojová centra po celém světě. Další informace o společnosti ZyXEL naleznete na stránkách www.zyxel.com nebo www.zyxel.cz.