HD2: první Windows Phone s HTC Sense

7. 10. 2009

[Tisková zpráva] HTC HD2 je nekompromisní Windows phone s vysokým rozlišením a 4,3“ kapacitním dotykovým displejem

Praha – 6. října 2009 – Společnost HTC Corporation dnes odhalila HTC HD2, první Windows phone s HTC Sense. HTC HD2 staví lidi do centra pozornosti a práci s telefonem dělá jednodušší a přirozenější. 4,3” kapacitní dotykový displej s vysokým rozlišením a ultra tenké tělo HTC HD2 znamenají pro uživatele bohatší možnosti práce s telefonem kdykoli a kdekoli.

„V HTC věříme, že nejlepší věci v životě se nedají vysvětlit, ale musí se zažít. HTC Sense jsme založili na tomto principu a díky tomu je používání telefonu jednodušší a přirozenější a zároveň umožňuje každému přizpůsobit telefon svému jedinečnému stylu,“ říká Peter Chou, CEO, HTC Corporation. „Ve spojení HTC Sense a HTC HD2 se prolíná síla a flexibilita platforem Windows s nejvybavenějším telefonem, jaký jsme kdy vytvořili.“

„Společnost HTC má dlouhou historii inovací spojenou se systémem Windows Mobile. V uplynulých letech vyrobila miliony telefonů s nejrůznějším designem,“ říká Andy Lees, senior vice president, Mobile Communication Business, Microsoft Corp. „Windows phone HTC HD2 boří dosavadní hranice svým citlivým dotykovým displejem.”

HTC HD2 používá první kapacitní dotykový displej u Windows phone a umožňuje pouhým tahem prstů snadno zobrazovat a zoomovat webové stránky, soubory Microsoft Office, PDF dokumenty a obrázky. Velký displej také umožňuje rychlejší, efektivnější a přesnější psaní na softwarové klávesnici. HTC HD2 využívá nový mobilní procesor Qualcomm 1Ghz a nabízí zvýšený výkon, který vylepšuje například rychlost aplikací, videí nebo her.

HTC Sense vzniklo na základě touhy vnášet do lidských životů inovace, krásný design a snadné používání. Proto je založeno na třech základních principech Udělej to po svém, Zůstaň nablízku a Objev nečekané.

Udělej to po svém
HD2 pokračuje ve snaze HTC přizpůsobit telefony svým uživatelům, nejenom možnostmi co chtějí v telefonu mít, ale i podle toho kde se momentálně nachází. Velký 4,3“ displej vnáší další rozměr i do počasí, jelikož ukazuje lokalizovanou animovanou předpověď, aby uživatelé nezůstali bez důležitých informací a obsahu. Aby se HTC HD2 mohl přizpůsobit jakýmkoli potřebám a stylům, je možné si stáhnout množství nejrůznějších aplikací prostřednictvím Windows Marketplace.

Zůstaň nablízku
HTC HD2 vám pomůže zůstat nablízku svým drahým přátelům a kolegům. Komunikace s HTC se zaměřuje hlavně na člověka. Proto telefon dokáže přehledně zobrazit informace o proběhlé komunikaci, v níž jsou zahrnuty telefonáty, textové zprávy, statusy na Facebooku nebo e-maily. Když se například uprostřed e-mailové komunikace rozhodnete dotyčnému zavolat, stačí vám k tomu stisknout tlačítko volání. Telefon také obsahuje HTC Peep, novou verzi Twitter aplikace pro Windows. Snímky pořízené 5 megapixelovým fotoaparátem můžete snadno a rychle pověsit na Facebook nebo Twitter.

Objev nečekané
HTC Sense v novém HTC HD2 rozšiřuje a vylepšuje komplexní zážitky z používání mobilního telefonu. HD2 obsahuje různé druhy senzorů včetně proximity sensoru, který zamezí nechtěnému stisku displeje během telefonování. Světelný senzor automaticky nastaví optimální úroveň podsvícení displeje. HTC HD2 také nabízí Wi-Fi pro váš počítač nebo jiné zařízení.

Pro HTC HD2 je dostupná i doplňková souprava do auta, která automaticky transformuje uživatelské prostředí HD2 do dotykově přívětivé navigace, kterou můžete využít během řízení.

Windows phone
HTC HD2 disponuje všemi výhodami Windows Mobile 6.5 jako je výkonné rozesílání zpráv a přístup k internetu. Nový telefon nabízí ve své třídě nejlepší přístup k e-mailu s možností synchronizace s Microsoft Exchange a uživatelé tak mohou spravovat několik e-mailových účtů najednou. Nová služba My Phone umožňuje na internetu zdarma automaticky zálohovat a synchronizovat fotografie, hudbu, kontakty a textové zprávy.

Dostupnost
HTC HD2 bude v České republice dostupný začátkem listopadu a doporučená koncová cena včetně DPH je 14 999 Kč.

Základní specifikace:

• Rozměry: 120,5×67×11 mm
  • Hmotnost: 157 g
  • Operační systém: Windows Mobile 6.5 Professional
  • Displej: 4,3“ kapacitní dotykový displej
  • Rozlišení: 480 X 800 WVGA
  • Fotoaparát: 5 MPx s funkcí auto focus a LED diodou
  • Vnitřní paměť: 512 MB flash, 448 MB RAM
  • Výměnná paměť: microSD (SD 2.0 kompatibilní)
  • Bluetooth: 2.1 s EDR
  • WiFi: IEEE 802.11 b/g
  • Konektor: Micro-USB a 3,5 mm stereo audio jack
  • Baterie: 1230 mAh
  • Rychlost procesoru: 1 GHz

O společnosti HTC
Od svého založení v roce 1997 společnost HTC Corporation (HTC) vyvíjí, vyrábí a prodává inovativní smarthphony a PDA zařízení s podporou telefonních funkcí. Své produkty HTC dodává pod značkami mobilních operátorů či obchodních partnerů a od roku 2006 také pod svou vlastní značkou HTC.

HTC Corporation patří mezi firmy s nejrychlejším tempem růstu na mobilním trhu. Akcie společnosti jsou veřejně obchodovatelné na tchajwanské burze cenných papírů pod značkou 2498. Další informace o společnosti HTC najdete na webových stránkách www.htc.com a www.htc.cz.

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET