High-definition videokonference v České republice

21. 3. 2006

[Tisková zpráva] CNC se stal výhradním dovozcem systémů LifeSize s podporou vysokého rozlišení a s dokonalým designem.

Praha, 20. března 2006 – Společnost CNC Praha, přední dodavatel řešení pro videokonference, se stala výhradním dovozcem kompletního portfolia špičkových produktů společnosti LifeSize na český trh. Společnost CNC v rámci uzavřené smlouvy zajišťuje nejen přímý prodej zařízení LifeSize a jejich servis a implementaci, ale také nasazení systému formou dlouhodobého pronájmu a řadu doplňkových služeb včetně školení a konzultací.

Vlajkovou lodí značky LifeSize v nabídce společnosti CNC je LifeSize Room™ – high-definition videokonferenční systém pro jednací místnosti. Základ řešení LifeSize Room™ tvoří pohyblivá HD kamera, high-fidelity telefon pro audiokonference a dálkové ovládání pro intuitivní ovládání všech funkcí systému. Pro přenos využívá LifeSize standardy H.264, H.263 a H.239, které umožňují dosáhnout high definition videa (1280×720, 30 snímků za vteřinu) již na přípojce s kapacitou 1Mbps.

Systém LifeSize podporuje i nižší úrovně kvality, které však stále předčí většinu konkurenčních systémů. DVD kvality lze dosáhnout při rychlosti připojení 512 Kbps a pro kvalitu srovnatelnou s vysíláním kabelové televize stačí připojení s kapacitou 384 Kbps. Použitý širokoúhlý formát nabízí lepší pokrytí sledované místnosti a je ideální pro využití s moderními zobrazovacími jednotkami jako jsou LCD a plazmové televizory s podporou HDTV.

Vysoce kvalitní přenos hlasu nabízí konferenční telefon LifeSize Phone™, který je vybaven celkem šestnácti mikrofony pro dokonalé pokrytí rozlehlých konferenčních místností. Frekvenční rozsah zařízení dosahuje hodnoty 100Hz – 16 kHz. Jako kompresní algoritmus využívá řešení LifeSize digitální formát MPEG4 AAC, který se osvědčil například při online prodeji hudby. Audiokonferenční systém LifeSize podporuje kromě IP komunikace také přímé zapojení do klasické telefonní sítě, při kterém je ale frekvenční rozsah přenášeného hlasu snížen v rámci technických omezení PSTN sítí.

Vynikající technické parametry se na celkové hodnotě zařízení a uživatelském pocitu podílejí pouze částečně. Velký důraz klade LifeSize i na uživatelskou přívětivost a stylový design, který zpříjemňuje i samotný pobyt v telekonferenční místnosti a zároveň pomáhá budovat image společností využívajících tato řešení.

Možnost osobního seznámení s přednostmi systémů LifeSize budou mít zástupci médií a odborné veřejnosti na konferenci Nové trendy v oblasti videokonferencí, která se koná 23. 3. 2006 v prostorách ČVUT v Praze.

Vitalia.cz: Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: 5 přírodních tipů na bolest v krku

5 přírodních tipů na bolest v krku

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?