Hitachi Data Systems a HP rozšiřují svou globální OEM dohodu o softwaru pro správu storage prostředků

28. 6. 2007

[Tisková zpráva] SANTA CLARA, Kalifornie — 26. června 2007 — Společnost Hitachi Data Systems Corporation, stoprocentní dceřiná firma korporace Hitachi, Ltd., (NYSE: HIT) a jediný dodavatel servisně orientovaných storage řešení, dnes oznámila, že rozšířila svou OEM dohodu s HP o software pro správu storage prostředků.

Hitachi zkombinuje nejlepší softwarovou sadu HP pro správu storage prostředků SRM (storage resource management), Storage Essentials, se svým vlastním interně vyvíjeným a na funkce bohatým softwarem tak, aby mohla poskytovat svým zákazníkům nejlepší služby v oblasti správy storage. Dnešní zpráva znamená rozšíření existujícího celosvětového strategického partnerství, uzavřeného v roce 2003 mezi Hitachi Data Systems a firmou AppIQ, která byla v roce 2005 pohlcena společností HP.

Analytik Bob Laliberte z Enterprise Strategy Group komentoval dnešní oznámení slovy: „Tato zpráva podtrhuje dlouhou historii snah Hitachi Data Systems o vytvoření ekosystému silných storage partnerů spojených za jedním společným cílem, uspokojení potřeb zákazníků. Tato OEM aliance dokonale odpovídá strategii Hitachi v oblasti softwaru pro správu storage, jejímž účelem je poskytovat zákazníkům řešení pro správu storage založená na otevřených standardech, která pod jedním společným řídicím rozhraním sladí dostupnost a výkonnost kritických aplikací s heterogenní storage infrastrukturou. Je zřejmé, že Hitachi dodává pozoruhodnou sadu softwaru, který umožňuje zákazníkům zjednodušit a optimalizovat jejich komplexní úložná prostředí.“

Softwarové produkty pro správu storage prostředků založené na softwaru HP poskytují funkce, které doplňují vlastní interně vyvíjené portfolio SRM systémů Hitachi. To se mezitím u zákazníků velmi dobře ujalo a rychle si získává podíl na tomto dynamicky rostoucím trhu. Hitachi kombinuje přednosti své vlastní široké globální partnerské sítě a svého výzkumného a vývojového týmu a rozšiřuje funkcionalitu a dosah své sady Hitachi Storage Management Software Suite tak, aby mohla jedinečným způsobem uspokojovat požadavky zákazníků na SRM, reporting zálohování, analýzu základních příčin problémů a správu změn.

„HP a Hitachi dodávají inovativní řešení pro správu storage, která umožňují zákazníkům účinněji spravovat jejich úložné infrastruktury – a tím pádem přinášet podniku větší hodnotu,“ uvedl Bob Schultz, viceprezident HP a generální manažer divize podnikových storage systémů a softwaru. „Úzká spolupráce mezi HP a Hitachi bude pokračovat tak, aby obě společnosti mohly v budoucnu využít další příležitosti ke zvyšování tržeb.“

„Hitachi pokračuje v úspěšné realizaci svého pragmatického přístupu k poměru mezi vlastním vývojem a nákupem – poskytuje zákazníkům jedinečná špičková řešení, která spojují nejlepší produkty na dnešním trhu s inovativními specifickými řešeními od Hitachi,“ řekl John Mansfield, viceprezident Hitachi Data Systems odpovědný za strategii a vývoj globálních řešení. „Software HP pro správu storage prostředků doplněný o naše vlastní investice do vývoje softwaru umožnil, aby společnost Hitachi nabídla zákazníkům obsáhlé portfolio SRM řešení založených na otevřených systémech, které poskytuje širokou podporu platforem a umožňuje provozovat různé operační systémy a aplikace.“

Správa storage je klíčová storage služba dodávaná Hitachi Data Systems. Řešení Hitachi Services Oriented Storage Solutions uplatňují koncepty servisně orientované architektury SOA v oblasti storage systémů s cílem poskytnout platformu, která nabídne sady automatizovaných funkcí dodávaných podnikům jako služby, které mohou být podle potřeby vyvolány.

HP a Hitachi mají mezi sebou dlouhodobý partnerský vztah; HP vyrábí jako OEM platformu Hitachi Universal Storage Platform™ V a Network Storage Controller, Hitachi přeprodává nejlepší softwarovou sadu HP pro správu storage prostředků – Storage Essentials. Zároveň Hitachi, Ltd., vyrábí jako OEM servery od HP a obě společnosti spolupracují v tržním segmentu podnikových osobních počítačů. Více informací o kompletní sadě softwarových storage řešení Hitachi najdete na: http://www.hds­.com/products/sto­rage-software.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube