Hitachi Data Systems výrazně zvyšuje výkon své platformy

SANTA CLARA, Kalifornie — 7. března 2007 — Společnost Hitachi Data Systems Corporation, vedoucí dodavatel řešení Application Optimized Storage™ a stoprocentní dceřiná firma korporace Hitachi, Ltd. (NYSE: HIT), dnes oznámila významná vylepšení své platformy Hitachi High-performance NAS, založené na technologii BlueArc. Jde o strategický krok k rozhýbání trhu s vysoce výkonnými výpočetními storage systémy HPC (High-Performance Computing). Nově dosažené parametry dále zvyšují náskok platformy před konkurencí. V nově nabízené čtyřuzlové klastrové konfiguraci nyní Hitachi High-performance NAS Platform zvládne více než jeden milion vstupně-výstupních operací za vteřinu (IOPs). Takový výkon a téměř lineární škálovatelnost přitom vykazuje i v reálných zákaznických prostředích.

Jde také o další příklad realizace celosvětové OEM dohody mezi Hitachi Data Systems
a BlueArc, ohlášené v prosinci loňského roku, jejímž cílem je lépe zhodnotit kapacity pro vývoj produktů a dodávat vyspělá řešení pro virtualizaci souborových storage systémů. Dohoda umožňuje Hitachi Data Systems expandovat na globální trh se storage systémy HPC.

John Mansfield, viceprezident Hitachi Data Systems pro produktový management, komentoval nové ohlášení slovy: „Přechodem na čtyřuzlové klastry jsme pozvedli NAS na další úroveň. Zároveň jsme výrazně navýšili výkonnost, kterou mohou uživatelé od Hitachi High-performance NAS Platform očekávat. Ve srovnání s konkurencí umožňuje naše ojedinělá architektura při klasteringu pozoruhodně efektivním způsobem čerpat zdroje. Zvýšení výkonnosti je zřetelně patrné a jeho dalším efektem je snížení nákladů a prostředků spojených s ukládáním, správou a především přístupem k datům. Naše vylepšená platforma NAS je ideální pro velké podniky, které potřebují konsolidaci svých ukládacích systémů ve velkém měřítku, i pro uživatele ze segmentů vyžadujících intenzivní přenos dat a velký výkon, jako jsou vědecké instituty, internetové služby a zábavní průmysl, které kladou velký důraz na výkonnost a škálovatelnost.“

„Škálovatelnost je pro high-endová ukládací prostředí nezbytností,“ řekl Tony Asaro, analytik Enterprise Strategy Group. „High-endové systémy NAS jsou často omezeny na dvojuzlovou architekturu a relativně malé souborové systémy. Řešení Hitachi High-performance NAS se může rozšířit až na čtyři uzly a pojmenovávací prostor o kapacitě 512 terabajtů. Jeho výhodou je, že poskytuje vysoký výkon pro všechny typy dat včetně transakčních a proudovaných vstupně-výstupních operací. Hitachi má velmi dobrou pozici dominantního hráče na trhu high-endových NAS včetně datových center a HPC systémů. Jde o vedoucího dodavatele storage systémů, který chápe, co znamená podpora kriticky důležitých prostředí, která vyžadují špičkový výkon, ochranu dat, spolehlivost a škálovatelnost.“

Vylepšená ochrana dat ideální pro vysoce výkonná výpočetní prostředí Schopnost zapojit do klastru až čtyři uzly s aktivním klasteringem a aktivním zotavením po selhání nejen zvyšuje výkonnost Hitachi High-performance NAS Platform, ale také dále vylepšuje její dostupnost a spolehlivost. Jde tak o ideální platformu pro velké podniky zaměřené na konsolidaci a společnosti vyžadující intenzivní zpracování souborů. Nová platforma High-performance NAS zkracuje cykly zpracování, zvyšuje počet současně pracujících uživatelů (a rozšiřuje tak možnosti sdílení informací a spolupráce) a umožňuje bezproblémové škálování pracovní zátěže a kapacity. Vylepšené možnosti ochrany dat dělají z platformy Hitachi High-performance NAS vhodný prostředek pro ochranu vysoce cenných dat, vygenerovaných a zpracovávaných ve vysoce výkonných výpočetních prostředích.

Kromě zdvojnásobení výkonu své High-performance NAS Platform nyní Hitachi nabídne maximum 32 virtuálních serverů na jeden uzel nebo klastr, novou funkci new Cluster Read Caching a nový modul FSX Module. Funkce Cluster Read Caching umožňuje zákazníkům z vertikálních segmentů náročných na data akcelerovat výkon NFS prostředí. Modul FSX více než zdvojnásobuje výkonnost CIFS, a je tak ideálním řešením pro zákazníky s prostředími intenzivně využívajícími operační systémy Microsoft Windows.

Více informací naleznete na http://www.hds­.com/products_ser­vices/nas/high-performance.html.

Vitalia.cz: 7 druhů hotových těst na vánoční cukroví

7 druhů hotových těst na vánoční cukroví

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček