Hitachi ohlašuje podporu multiprotokolové konektivity pro své storage systémy střední třídy

[Tisková zpráva] Hitachi umožňuje připojit své storage systémy AMS a WMS současně k vysoce dostupným sítím Fibre Channel SAN a levným sítím iSCSI. Výsledkem je zjednodušení integrace a zlepšení správy storage a jejího využití podnikovými zákazníky střední velikosti.

SANTA CLARA, Kalifornie, 21. listopadu 2007— Společnost Hitachi Data Systems Corporation, stoprocentní dceřiná firma korporace Hitachi, Ltd., (NYSE: HIT) a jediný dodavatel servisně orientovaných storage řešení (Services Oriented Storage Solutions), se stále věnuje řešení palčivých potřeb středních firem týkajících se konsolidace storage systémů a zjednodušení jejich správy. Ohlašuje proto významná vylepšení svých storage systémů střední třídy Hitachi Adaptable Modular Storage (AMS) a Workgroup Modular Storage (WMS), která se týkají konektivity. Dnešním dnem Hitachi poskytuje multiprotokolovou konektivitu v celém portfoliu produktů střední třídy – od nejpokročilejšího systému AMS1000 až po nejlevnější WMS100.

Hitachi Data Systems těží ze své úspěšné spolupráce s QLogic Corp. (NASDAQ:QLGC), leaderem v oblasti sítí pro storage systémy a vysoce výkonné výpočetní systémy HPC (high performance computing). Nabízí nyní iSCSI-to-Fibre Channel směrovač QLogic SANbox 6140 umožňující realizovat univerzální SAN konektivitu mezi storage systémem a servery prostřednictvím protokolů pro propojení technologií iSCSI a Fibre Channel. Propracovaná podpora multiprotokolové konektivity ve storage systémech střední třídy Hitachi AMS 200, AMS 500 a WMS100 umožňuje současné zapojení těchto systémů do různých typů storage sítí. Zákazníkům střední velikosti, kteří se snaží maximalizovat efektivitu svých investic do stávající IT infrastruktury a minimalizovat náklady na pořízení nových úložných prostředků, navíc poskytuje vynikající poměr ceny a výkonu.

Ať už podnikoví zákazníci střední velikosti provozují na své ethernetové LAN síti několik levnějších serverů nebo až 512 výkonných serverů, mohou nyní provozovat jediný storage systém AMS nebo WMS s podporou více protokolů, který přinese větší flexibilitu, lepší využití nákladů na provoz a konsolidaci výpočetních zdrojů. Organizace může například prostřednictvím propojení Fibre Channel propojit své kriticky důležité servery, na nichž provozuje aplikace jako je SAP nebo Oracle, se systémem AMS či WMS a zároveň k nim prostřednictvím iSCSI routingu připojit levnější systémy pro testování, vývoj, tvorbu datových sestav nebo zálohování aplikací. Tato metoda může výrazně snížit náklady spojené s propojováním do sítí SAN a zároveň přispěje k lepší výkonnosti, dostupnosti a spolehlivosti aplikací.

Storage systémy Hitachi AMS a WMS jsou snadno instalovatelné základní modely externích diskových polí umožňující zákazníkům vstup do světa storage sítí. Představují ideální platformy pro konsolidaci storage řešení využívané mnoha vrstvenými servery a aplikacemi. Poskytují větší flexibilitu při využívání, robustní sadu vestavěných funkcí a škálovatelnou výkonnost optimalizovanou pro kritická data a aplikace využívané středně velkými podnikovými zákazníky. Možnost připojení storage systémů Hitachi AMS a WMS přes duální protokoly synergicky doplňuje jejich vysoce dostupnou architekturu, výkonnost a možnosti pokročilé správy storage, což jsou funkce, které uživatelé očekávají od rozsáhlé produktové řady storage systémů Hitachi střední třídy.

„Hitachi Data Systems je odhodlána nabízet svým zákazníkům širokou škálu řešení střední třídy, která se dají snadno škálovat a používat a poskytují pokročilé funkce a nesrovnatelně vysokou spolehlivost za nízkou cenu,“ řekl Kevin Sampson, ředitel Hitachi Data Systems pro produktový marketing. „Nová podpora více protokolů zabudovaná do storage systémů AMS a WMS znamená, že podnikoví zákazníci střední velikosti získají přístup k funkcím obvyklým ve storage systémech pro velké podniky. Zároveň mají k dispozici rozšířené možnosti propojování a mohou tak lépe využít investice do své úložné a síťové infrastruktury.“

Storage systémy střední třídy Hitachi AMS a WMS jsou integrální součástí strategie Hitachi zaměřené na servisně orientovaná storage řešení. Doplňují přitom platformu Universal Storage Platform™ V a Hitachi Universal Storage Platform VM jako vrstvená nebo archivní storage, zejména v případě, že se kvůli nízkým nákladům využívají s disky SATA. Využitím služeb externí virtualizace poskytovaných řadiči Hitachi pro inteligentní virtualizaci storage mohou zákazníci zapojit do své IT infrastruktury systémy Hitachi AMS a WMS střední třídy integrované pod společnou správou storage a s výhodou využívat společné služby storage. Jde o další příklad nesrovnatelné nákladové efektivity a škálovatelnosti produktů Hitachi.

Více informací o pokročilé produktové řadě storage systémů střední třídy naleznete na: http://www.hds­.com/products/in­dex.html.

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: 7 druhů hotových těst na vánoční cukroví

7 druhů hotových těst na vánoční cukroví

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?