Hitachi se stala prvním dodavatelem storage polí založených na Fibre Channelu

[Tisková zpráva] Hitachi Data Systems Corporation, dodavatel řešení Application Optimized Storage™ a stoprocentní dceřiná firma korporace Hitachi, Ltd. (NYSE: HIT), dnes oznámila, že se stala prvním dodavatelem storage polí založených na technologii Fibre Channel, který splnil podmínky pro provoz v prostředí Microsoft Simple SAN for Windows Server. Jeho modely AMS200 a AMS500 z řady Hitachi TagmaStore™ Adaptable Modular Storage a model WMS100 z řady Workgroup Modular Storage totiž úspěšně prošly testem kompatibility.

Sítě SAN (Storage Area Networks) znamenají pro mnoho velkých podniků vysoce škálovatelná a flexibilní úložná řešení při celkově lepším využití storage zařízení. Mohou však být hůře dostupné pro menší organizace, které se potýkají s jejich cenovou dostupností a složitým zaváděním, provozem a správou. Hitachi Data Systems proto spolupracuje s Microsoftem na zjednodušení sítí SAN, jejich lepší interoperabilitě a snazším hardwarovém nastavení i na lepší osvětě zákazníků tak, aby se mohli při nákupech sítí SAN lépe orientovat.
„Hitachi Data Systems je známá tím, že rozumí specifickým potřebám menších a středních podniků,“ řekl dr. Claude Lorenson, produktový manažer Microsoftu pro storage technologie. „Microsoft je potěšen tím, že může spolupracovat s Hitachi Data Systems na vývoji propracovanějších storage systémů dostupných uživatelům ve všech velikostech.“
„Z hlediska výkonnosti a možností správy mají malé a střední firmy stejné potřeby a problémy s ukládáním dat jako velké podniky,“ uvedla Rachel Young, viceprezidentka Hitachi Data Systems pro globální marketing. „Microsoft Simple SAN for Windows Server zjednodušuje implementaci a správu storage systémů, což vede k nižším nákladům na jejich provoz. Těšíme se na pokračování spolupráce s Microsoftem při dodávkách řešení Simple SAN zákazníkům po celém světě.“
Modely AMS200 a AMS500 z řady Hitachi TagmaStore™ Adaptable Modular Storage a model z řady Workgroup Modular Storage jsou nejlépe škálovatelnými, nejvýkonnějšími a nejdostupnějšími systémy ve své kategorii. AMS200, AMS500 a model WMS100 z řady Workgroup Modular Storage využívají mnoho špičkových funkcí, jako je partitioning logické cache či RAID-6 a jsou ideálním řešením pro malé a střední podniky, které vytvářejí rychle rostoucí objem dat a potřebují se na malé ploše vypořádat se svými nároky na dostupnost a výkonnost storage systémů.
Hitachi Data Systems ve spolupráci se svými obchodními partnery nabídne řešení založená na Simple SAN už v blízké budoucnosti.