HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY A SPOLEČNOST ORACLE SE DOHODLY NA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCI

21. 2. 2008

[Tisková zpráva] V rámci prvního ze setkání Business Clubu Hospodářské komory České republiky došlo 19. 2. k podpisu partnerské smlouvy mezi Hospodářskou komorou České republiky a společností Oracle. Slavnostního podpisu se v Oracle Partner Studiu ujal prezident Hospodářské komory ČR Jaromír Drábek a Milan Sameš , generální ředitel společnosti Oracle Czech. Společnost Oracle se tak stala jedním z partnerů Hospodářské komory České republiky, kteří budou v průběhu roku 2008 hostit podnikatelská setkání členů Hospodářské komory České republiky v rámci Business Clubu.

Setkání Business Clubu se budou vždy věnovat konkrétním otázkám spojeným s podnikatelským prostředím. Tématem diskutovaným na slavnostním prvním setkání byla problematika eGovernmentu a možnosti elektronické komunikace podnikatelů se státní správou, dále se hovořilo o poradenství v oblasti informačních a komunikačních technologií.

Business club je určen výhradně členům Hospodářské komory České republiky. Tato platforma vytváří prostor pro jejich setkávání mimo běžné obchodní zvyklosti, vytváří prostor pro business. Business club se bude pravidelně scházet na úřadu Hospodářské komory ČR nebo u jejích významných partnerů, mezi něž patří i společnost Oracle.

„Spolupráce s Hospodářskou komorou České republiky si velmi ceníme, protože je neodmyslitelnou součástí podnikatelského prostředí v České republice. Věřím, že společné aktivity budou přínosem jak pro členy Hospodářské komory, tak pro Oracle,“ prohlásil Michel Clement, Vice President společnosti Oracle pro region EE&CIS, který se slavnostního večera také zúčastnil.

„Pro Hospodářskou komoru České republiky je důležité, aby vynakládané prostředky do informačních technologií (ICT) na straně státu, které jsou přibližně 13 mld. Kč ročně, se odrazily ve snížení administrativních nároků pro naše podnikatele. A na straně druhé, aby naši podnikatelé uměli se svými elektronickými nástroji spolupracovat s elektronickou státní administrativou. Spolupráce se společnostmi jako je právě Oracle k tomuto cíli jistě přispěje,“ říká Jaromír Drábek, prezident Hospodářské komory České republiky.

„Mezi členy Hospodářské komory je mnoho našich současných i potenciálních zákazníků, tímto partnerstvím se chceme ještě více zapojit do hospodářského života v rámci ČR a přispět k většímu rozvoji informatizace podnikatelského prostředí,“ doplnil Milan Sameš, generální ředitel Oracle Czech.

Příští setkání v rámci Business Clubu se bude v Oracle Partner Studiu konat 23. 4. Tématem večera bude společenská odpovědnost firem (CSR) ve spolupráci se společností Ernst&Young, která každoročně vyhlašuje soutěž Podnikatel roku, jehož je CSR nepostradatelnou součástí.

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení