HP a PricewaterhouseCoopers budou společně poskytovat řešení a služby v oblasti podnikové transformace

29. 1. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 29. ledna 2010 – HP oznámilo, že k uskupení HP Agility Alliance se připojila společnost PricewaterhouseCoopers LLP (PwC).

HP a PwC budou společně poskytovat řešení a služby podnikové transformace, jež pomáhají klientům optimalizovat podnikové procesy a dosáhnout vyšší návratnosti investic do technologií.

„Tato ekonomicky složitá doba od firem vyžaduje, aby neustále inovovaly a přitom hledaly možnosti další optimalizace svých provozů,“ řekl Greg Robins, ředitel globálních aliancí v divizi HP Enterprise Services. „Díky připojení Pricewaterhou­seCoopers k alianci HP Agility mohou zákazníci využít silnější sadu řešení podnikové transformace s nižšími celkovými náklady na vlastnictví a lépe tak konkurovat na trhu v globálním měřítku.“

V rámci této spolupráce budou společnosti HP a PwC poskytovat následující řešení a služby:

• Transformační plánování podnikových prostředků (ERP) – integruje podnikové poradenství a oborové znalosti PwC se schopností HP Enterprise Services implementovat, konfigurovat, integrovat, hostovat a provozovat prostředí ERP.
  • Podniková transformace – obohacuje inovativní metodiku HP a její služby IT infrastruktury o řešení rozvoje podnikatelských případů, posouzení IT strategie, správy podnikových dat a daňového plánování společnosti PwC.
  • Řízení rizik a dodržování zásad – spojuje strategické a integrační služby PwC se službami vývoje, integrace a spravovaného zabezpečení HP Enterprise Services.
  • Oborová řešení – využívají jedinečné přednosti a schopnosti HP a PwC k řešení požadavků klientů v oborech, jako je zdravotnictví, energetika nebo strojírenství.

„Spolupráce Pricewaterhou­seCoopers a HP odpovídá na potřebu klientů transformovat jejich podnikání. Umožňuje nám lépe identifikovat podnikatelskou hodnotu klientů a podpořit jejich růst,“ řekla Vicki Huff, spolumajitelka Pricewaterhou­seCoopers. „Tato spolupráce navíc využívá silné stránky a schopnosti obou společností a nabízí různým trhům příležitost těžit z našich společných řešení.“

Společnosti HP a PwC podepsaly před více než rokem dohodu, která už přinesla klientům praktický užitek. Společnosti nedávno dokončily fázi prvotního plánování a návrhu velkého projektu podnikové transformace založené na SAPu pro STP Nuclear Operating Company, uznávaného lídra v odvětví jaderné energetiky. Tým ve spolupráci s STP naplánoval nahrazení více než 60 zastaralých podnikových aplikací, při němž má být udržena a zlepšena podniková výkonnost.

„Společná nabídka firem HP a PwC nám přinesla jednoznačný užitek,“ řekl Mike Meier, viceprezident sdílených služeb ve společnosti STP. „Osvědčená odbornost PwC v odvětví jaderné energetiky v kombinaci se špičkovými schopnostmi HP v oblasti správy aplikací nám pomůže zajistit, aby kvalita a spolehlivost byly u tohoto projektu stále v popředí.“

HP Agility Alliance je koalice poskytovatelů aplikací a podnikových služeb, kteří spolupracují s HP Enterprise Services na vývoji a dodávkách dynamických podnikových řešení.HP Enterprise Services je nedávno oznámený název podnikové jednotky Electronic Data Systems, LLC.

O společnosti Pricewaterhou­seCoopers
Pricewaterhou­seCoopers (www.pwc.com) poskytuje oborově zaměřené služby zajištění, daňového poradenství a podnikových konzultací, jež mají budovat důvěru veřejnosti a zvyšovat hodnotu pro klienty a jejich akcionáře. Síť více než 163 000 zaměstnanců ve 151 zemích sdílí své nápady, zkušenosti a řešení, a neustále přichází s neotřelými postřehy a praktickými radami.

O společnosti HP
HP neustále vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové produkty zahrnující tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Láska na vozíku: Přitažliví jsme pro tzv. pečovatelky

Láska na vozíku: Přitažliví jsme pro tzv. pečovatelky

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU