HP a Sun Microsystems podepsaly víceletou partnerskou dohodu týkající se Solarisu na serverech HP ProLiant

25. 2. 2009

[Tisková zpráva] Praha, 25. února 2009 – Společnosti HP a Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: JAVA), oznámily rozšířenou víceletou partnerskou dohodu, která umožňuje společnosti HP distribuovat1 a poskytovat softwarovou technickou podporu k operačnímu systému Sun Solaris 10 na serverech a blade platformách HP ProLiant.

Podle podmínek nové dohody výrobce původního zařízení (OEM) a dohody o podpoře se Sun stává strategickým distribučním partnerem operačního systému serverů HP ProLiant a Solaris byl povýšen mezi klíčová operační prostředí pro platformu HP ProLiant2.

Nová dohoda stanovuje podmínky další spolupráce obou společností na rozvoji poptávky po systémech Solaris a OpenSolaris na serverech a blade serverech HP ProLiant.

HP a Sun zlepšují stávající nabídku pro zákazníka tím, že poskytnou jediný bod nákupu, kontaktu a zodpovědnosti pro Solaris na systémech HP ProLiant. Ve snaze dále snížit provozní náklady budou firmy spolupracovat na integraci Solarisu 10 se softwarem HP Insight na serverech HP ProLiant, aby zajistily zákazníkům lepší použitelnost a vylepšily možnosti správy.

„Reagujeme na poptávku našich zákazníků po rozšířené podpoře operačních systémů na serverech HP ProLiant, která by pokryla jejich rozmanité aplikační požadavky,“ řekl Mark Potter, viceprezident a ředitel pro produkty BladeSystem a Insight Software v HP. „Kombinace systému Solaris a serverů HP ProLiant přináší vynikající výkon, škálovatelnost a virtualizační možnosti na platformě x86. Se špičkovými službami podpory HP Technology Services dává dohoda společným zákazníkům naprostou jistotu pro rozvoj jejich byznysu s plnou kontrolou nad náklady.“

„Podpora Solarisu na serverech HP ProLiant dramaticky rozšiřuje trh pro Solaris na serverech x86 a vytváří podmínky pro další růst dosud největší instalované základny ze všech komerčních distribucí Unixu a Linuxu,“ doplnil John Fowler, výkonný viceprezident Systems Group společnosti Sun Microsystems. „Rostoucí poptávka a ekosystém okolo Solarisu pomáhají s jeho dalším prosazováním, k němuž samozřejmě přispívají i revoluční technologie jako ZFS a DTrace, mimořádná ekonomická výhodnost provozu a dostupnost aplikací od několika tisíc nezávislých dodavatelů softwaru.“

Instalace systému Solaris na serverech HP ProLiant už využívá velké množství zákazníků. Produkty HP ProLiant mají totiž nejsilnější 36% podíl na trhu serverů s procesory x863 a pro Solaris x86 je k dispozici více než 4 300 jedinečných aplikací. Zákazníci serverů HP ProLiant, kteří preferují Solaris x86, mají nyní přístup k celému infrastrukturnímu řešení – serveru, softwaru, úložným zařízením a službám – od jediného zdroje, což jim usnadní a zlevní proces nákupu. Navíc zákazníci ocení jistotu, že HP, největší poskytovatel počítačových technologií na světě, zajišťuje řešení problémů se společným produktem prostřednictvím HP Technology Services a Sun poskytuje aktualizace softwaru prostřednictvím automatických služeb Connected Services.

V rámci dohody HP také posílí svou účast na činnosti komunity OpenSolaris a bude spolupracovat s ostatními uživateli na vývoji funkcí a zajištění interoperability.

O společnosti Sun Microsystems, Inc.
Sun Microsystems vyvíjí technologie podporující růst globálního trhu. Drží se jedinečné vize „The Network Is The Computer“ („Síť je počítačem“) a prostřednictvím sdílených inovací, komunitního vývoje a vedoucí pozice v oblasti open source prosazuje spolupráci. Sun působí ve více než 100 zemích světa. Více informací naleznete na webové adrese sun.com.

O společnosti HP
HP, největší technologická společnost světa, zjednodušuje používání technologií jednotlivcům i firmám prostřednictvím portfolia tiskových řešení, osobní výpočetní techniky, softwaru, služeb a IT infrastruktury. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu