HP Flexible Data Center snižuje na polovinu výši investice do pořízení datového centra a optimalizuje využití zdrojů

6. 8. 2010

[Tisková zpráva] Nové řešení přináší vyšší úroveň flexibility a výrazně snižuje emise oxidu uhličitého (uhlíkovou stopu)

Praha, 6. srpna 2010 – Společnost HP představila nový způsob, jak mohou zákazníci zredukovat kapitálové investice do návrhu a budování datových center o polovinu, a zároveň snížit emise CO2 (uhlíkovou stopu).(1)

Řešení HP Flexible Data Center (HP Flexible DC), které bylo přihlášeno k patentování, nabízí standardizované, modulární pojetí návrhu a budování datových center. Klientům umožní nahradit tradiční návrhy datových center flexibilním řešením, jež je možné podle potřeby rozšiřovat a zároveň šetřit zdroje.

„Tlak na úsporu investičních a provozních výdajů je jedním z hlavních problémů, jimž dnes firmy čelí,“ řekl David J. Cappuccio, viceprezident a ředitel výzkumu společnosti Gartner. „Při budování nových datových center musí zákazníci zohledňovat možnosti, které podpoří růst obchodu, a zároveň ušetří čas i náklady.“

„Finanční instituce generují obrovské objemy dat, proto musejí být schopny rychle zvyšovat kapacitu svých datových center bez narušení provozu,“ řekl Bob Cashner, senior viceprezident oddělení pro korporátní nemovitosti ve společnosti Wells Fargo. „HP Flexible DC nabízí firmám slibnou možnost, jak efektivně zvládat nároky na jejich počítačové systémy a zároveň si poradit s požadavkem na snížení kapitálových nákladů souvisejících s provozem datových center.“

„Motýlí“ návrh řešení HP Flexible DC
Řešení HP Flexible DC je postaveno na „motýlím“ návrhu tvořeném čtyřmi prefabrikovanými kvadranty či moduly, které jsou připojeny k centrální řídící sekci (tvarem tak připomíná motýla). K finanční efektivitě řešení přispívá zejména využití průmyslových komponent a optimalizovaný proces budování s řadou možností distribuce energie a chlazení.

Divize HP Critical Facilities Services nabízí služby poradenství, technického návrhu a architektury. Spolupracuje s klienty na vyhodnocení jejich potřeb, což jim pomůže naplánovat a implementovat komplexní infrastrukturu datového centra.

„Pro zákazníky z řad poskytovatelů finančních služeb, vládních subjektů i provozovatelů služeb cloudu bude HP Flexible DC díky své škálovatelné a modulární povaze přesvědčivou alternativou,“ řekl Jan Fara, obchodní ředitel HP Technology Services v ČR. „Své zkušenosti v této oblasti nabízíme samozřejmě i klientům, kteří chtějí ˋpouze inovovatˊ svá stávající datová centra za účelem výrazného snížení provozních nákladů – po dodání našich návrhů na změny jsou budoucí zákazníci často velmi překvapeni, jak ˋvelké penízeˊ jsme u nich dokázali najít a ušetřit.

Stěžejní vlastnosti řešení HP Flexible DC:

• Prefabrikované, standardizované komponenty umožňují zákazníkům zkrátit dobu potřebnou k vybudování a nasazení datového centra, což znamená nižší kapitálové náklady a rychlejší uvedení produktů na trh.
  • Modulární koncepce umožňuje zákazníkům zvyšovat škálovatelnou kapacitu při zachování požadované úrovně spolehlivosti a redundance.
  • Specifické konfigurace optimalizují využití energie a chlazení, a tak pomáhají zákazníkům omezovat emise skleníkových plynů a uhlíkovou stopu zařízení.
  • Mechanické systémy chlazené vzduchem ušetří zákazníkům oproti vodním chlazením výdaje za energii a potenciálně také miliony litrů vody ročně.

Ceny a dostupnost
Řešení HP Flexible DC dodává divize HP Critical Facilities Services. Jeho cena se liší podle náročnosti implementace. Další informace jsou k dispozici na webu www.hp.com/ser­vices/flexdc.

Služby divize HP Critical Facilities Services jsou součástí rozsáhlého portfolia služeb společnosti HP pro datová centra. Divize HP Critical Facilities Services nabízí vyspělá řešení napájení a chlazení s osvědčenou odborností v oblasti strategického plánování, návrhu a služeb zajištění provozu kriticky důležitých zařízení. Další informace jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/cfs.

O společnosti HP
HP neustále vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové produkty zahrnující tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Lupa.cz: Na koho se v Křišťálové Lupě nedostalo?

Na koho se v Křišťálové Lupě nedostalo?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí