HP pomáhá telekomunikačním operátorům poskytovat služby správy mobilních zařízení v cloudu

[Tisková zpráva] Nové řešení HP zlepšuje možnosti mobilních kanceláří

Praha, 15. října 2010 – Společnost HP oznámila uvedení řešení, které pomůže provozovatelům bezdrátových a širokopásmových sítí vytvářet nové zdroje příjmů díky poskytování cloudových služeb zaměřených na správu mobilních zařízení, určených pro středně velké firmy.

S řešením HP Cloud Services Enablement for Device Management as a Service (HP CSE for DMaaS) mohou poskytovatelé komunikačních služeb (CSP) pomoci firmám vyřešit nákladný a složitý problém se správou chytrých telefonů, notebooků a dalších mobilních zařízení zaměstnanců. Protože se práce čím dál více přesouvá mimo kancelář, firmy musí podporovat širokou řadu mobilních zařízení, sítí, operačních systémů a aplikací.

HP CSE for DMaaS umožňuje poskytovatelům komunikačních služeb nabízet svým firemním zákazníkům efektivní, flexibilní služby na vyžádání. Prostřednictvím bezpečného, přizpůsobitelného webového portálu může IT oddělení spravovat mobilní zařízení a počítače v cloudu. Bezdrátovou technologií lze konfigurovat zařízení, distribuovat aplikace, diagnostikovat problémy, vynucovat zásady zabezpečení a chránit data jejich spolehlivým zálohováním a obnovením.

Stěžejní výhody řešení HP CSE for DMaaS pro firmy:

• omezení nákladů, komplikovanosti a rizika;
  • přístup k nejmodernější technologii správy mobilních zařízení;
  • nižší kapitálová investice;
  • zpřístupnění klíčových firemních aplikací pracovníkům v terénu.

„Zaměstnanci si dnes již běžně berou svou práci na cesty, a proto firmy musí vyvíjet účinnější způsoby, jak těmto zaměstnancům a jejich zařízením zajistit plnou podporu,“ řekla Stacy Crook, senior výzkumná analytička společnosti IDC. „Telekomunikační firmy ocení řešení, které jim umožní poskytovat firemním zákazníkům finančně efektivní služby správy mobilních zařízení prostřednictvím cloudu a zároveň poskytne impuls k rozvoji nového, rychle rostoucího byznysu.“

„Kvůli rostoucí komplikovanosti a nákladnosti správy mobilních zařízení potřebují firmy pomoc důvěryhodného poskytovatele,“ řekl Tim Marsden, ředitel úseku komunikačních a mediálních řešení ve společnosti HP. „Takovým poskytovatelem se mohou stát provozovatelé komunikačních služeb. Díky řešení HP mohou využívat výhody cloudu, efektivně spravovat mobilní zařízení firem a vybudovat si nový atraktivní obchodní model.“

HP CSE for DMaaS představuje třetí produkt v příslušném portfoliu HP a navazuje na dříve oznámené produkty komunikace jako služba a infrastruktura jako služba.

Na řešení HP CSE for DMaaS spolupracují špičkoví partneři
Základem řešení HP je HP Aggregation Platform for SaaS, která funguje jako zprostředkovací vrstva mezi řešením HP Mobile Device Management (HP MDM), provozními a podpůrnými systémy poskytovatele komunikačních služeb a prostředím zákazníka.

Softwarová platforma HP zjednodušuje provoz operátorovi i firemnímu zákazníkovi tím, že automatizuje klíčové procesy na podporu správy mobilních zařízení. Integruje a spravuje služby SaaS třetích stran, definuje a zpřístupňuje produktové nabídky zákazníkům prostřednictvím portálu CSP, spravuje funkce provozu, fakturace a vypořádání.

Jádro řešení HP MDM dodává partnerská společnost Mformation Technologies Inc., lídr v daném segmentu. Společnost Mformation poskytuje software MDM více než 40 největším světovým poskytovatelům komunikačních služeb a HP s ní už spolupracovala na mnoha implementacích MDM.

„Správa zařízení jako služba je myšlenka, jejíž čas právě nadešel, a provozovatelé komunikačních služeb jsou tedy v jedinečném postavení možných důvěryhodných poskytovatelů pro firmy,“ řekl Rob Dalgety, globální marketingový ředitel společnosti Mformation Technologies. „Řešení HP CSE for DMaaS, úzce integrované se softwarem Mformation, vytváří komplexní službu správy zařízení, kterou mohou firmy začít okamžitě využívat.“

Aby mohli komunikační operátoři poskytovat firmám širokou nabídku funkcí zálohování a obnovení, je HP Aggregation Platform for SaaS integrována s osvědčenými řešeními tří dalších partnerů: švédské firmy Storegate AB, americké firmy Soonr Inc. a O3SIS, která je dceřinou jednotkou německé společnost Gemalto. Pro urychlení nasazení nového řešení operátorem nabízí HP ucelené služby poradenství a integrace.

Více informací o portfoliu HP Cloud Services Enablement pro komunikační operátory a o řešení HP CSE for DMaaS lze najít na webu hp.com/go/CSE4CSP.

O společnosti HP
HP neustále vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové produkty zahrnující tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.