HP představuje nové řešení pro videokonference

2. 7. 2009

[Tisková zpráva] Společnost HP zařadila do portfolia divize HP ProCurve Networking jednotku HP Halo

Praha, 1. července 2009 – Společnost HP ohlásila uvedení služby, která umožňuje zákazníkům řešení HP Halo využívat telekomunikační body ke spolehlivé komunikaci se zaměstnanci, partnery a dodavateli.

HP Halo Webcasting rozšiřuje portfolio HP Unified Communications and Collaboration a poskytuje zákazníkům větší možnosti volby při implementaci řešení, která splňují jejich globální komunikační potřeby.

HP rovněž oznámilo zařazení podnikové jednotky HP Halo pod oddělení HP ProCurve Networking, která je součástí divize Technology Solutions Group zahrnující servery, datová úložiště, software, síťová řešení a služby. Tento krok umožňuje zákazníkům pořídit z jediného zdroje vhodné koncové body videokomunikace, služby i síťová řešení, která výrazně rozšíří spolupráci v jejich organizacích.

„Na HP se mohou obrátit zákazníci, kteří hledají integrovaná řešení komunikace a spolupráce zahrnující technologie koncových bodů, správy sítě a komplexní služby,“ řekl Ken Crangle, viceprezident a ředitel oddělení HP Halo. „Tyto novinky a produkty mají pomoci zákazníkům snížit provozní náklady, snížit nároky na IT tým, rozšířit komunikační dosah a podpořit lepší obchodní výsledky.“

HP Halo Webcasting umožňuje omezit náklady na služební cesty a rozšířit dosah
Řešení HP Halo Webcasting nabízí možnost vytvářet vysoce kvalitní webová vysílání – živá i přehrávaná na vyžádání – přímo z koncových bodů Halo a potom vysílat takto vytvořený obsah interním zaměstnancům nebo externím divákům po celém světě.

Toto ucelené řešení umožňuje divákům webcastů používat notebooky a stolní počítače doma, v kanceláři i na cestách a snadno vidět či komunikovat s řečníky vysílajícími z lokací služby Halo. V každém webcastu mohou vystupovat až tři prezentující ze tří různých míst nebo firem. To umožňuje zahrnout do programů vystoupení odborníků bez nutnosti vázat se na jediné místo.

Řečníci jednoduše zajdou do svého studia HP Halo a pomocí kamer HP Halo nahrají videoprezentaci v televizní kvalitě nebo se zúčastní živého vysílání. Odpadají tak náklady spojené s cestou do televizního studia nebo příjezdem videoprodukčního štábu k řečníkovi a samozřejmě také dochází k výrazné úspoře času všech zúčastněných stran.

Webcasty mohou být vysílány ze všech koncových bodů služby Halo – HP Halo Collaboration Studio, HP Halo Meeting Room i HP Halo Collaboration Center.

Řešení HP Halo Webcasting pokrývá vše od plánování a přípravy scénáře webcastu až po produkci, střih a distribuci videa. Zákazníci mají rovněž přístup k přizpůsobitelnému mediálnímu portálu s možností živých relací otázek a odpovědí prostřednictvím rychlých zpráv nebo telefonu, anket a prezentací.

Vyšší flexibilita a možnosti globální integrace jednotné komunikace
Díky zařazení podnikové jednotky HP Halo přímo pod HP ProCurve Networking může nyní HP integrovat všechny komponenty spolupráce přes video včetně síťových možností a služeb. Zároveň poskytuje zákazníkům jediný přehledný zdroj těchto technologií.

Z portfolia síťových řešení HP si zákazníci mohou vybrat typ síťové infrastruktury, který nejlépe vyhovuje jejich potřebám. Společnost může například umístit desktopová řešení videa do své podnikové sítě a koncové telekomunikační body s vyššími nároky na přenosové pásmo připojit k plně spravované síti HP Halo Video Exchange Network (HVEN). Pro některé zákazníky může být takový hybridní přístup – využívající podnikovou síť a síť HVEN – ekonomicky nejvýhodnějším a nejspolehlivějším způsobem, jak zajistit výjimečné možnosti rozšířené spolupráce.

Zákazníci mají rovněž širší možnost výběru služeb, které používají pro videospolupráci:

• HP Network Lifecycle Services zahrnují vše od vyhodnocení až po strategii, od návrhu až po integraci, nasazení i plně outsourcovanou správu.
  • HP Halo Managed Services zahrnují nepřetržitou službu operátora,(1) monitorování a diagnostiku, zabezpečení a HP Technology Refresh, jež chrání zákazníky služby HP Halo před zastaráním vybavení.(2) Zákazníkům poskytují také neomezený přístup k síti HVEN, takže nemusí řešit plánování přenosové kapacity.

Další informace o řešeních a spravovaných službách HP Halo Telepresence najdete na webu www.hp.com/halo.

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?