HP přichází s vizí Instant-On Enterprise pro firmy a státní správu

[Tisková zpráva] Nová integrovaná řešení HP pomohou firmám výrazně rozšířit služby pro koncové zákazníky

Praha, 9. listopadu 2010 – Společnost HP představila svou vizi Instant-On Enterprise určenou zejména pro firmy, které plánují komplexní začlenění technologií do všech svých procesů, aby dokázaly maximálně rychle a flexibilně řešit měnící se potřeby zákazníků.

HP zároveň oznámilo uvedení nových integrovaných řešení, která pomohou podnikům a státním úřadům vytvořit jejich vlastní řešení Instant-On Enterprise přesně na míru aktuálních technologických potřeb.

Prosazování mobilních zařízení a cloud computingu v pracovním procesu je stále vyšší, čímž rostou požadavky na vzájemnou konektivitu a okamžité připojení ze všech míst sítě. Zákazníci z toho důvodu požadují a očekávají okamžitou odezvu v řádu sekund, nikoli hodin, dnů nebo dokonce týdnů.

Nový průzkum vypracovaný pro společnost HP, kterého se zúčastnilo i 17 českých firem, ukázal, že role IT se mnohem více posouvá od úlohy podnikového administrátora k plnohodnotnému zajištění provozu podniku.(1)

• 86 % špičkových manažerů podniků a státních úřadů se domnívá, že pro poskytování lepších služeb zákazníkům musí být schopni rychle přizpůsobit svůj podnik změnám jejich očekávání.
  • 78 % oslovených respondentů je přesvědčeno, že technologie jsou klíčem k inovacím v podnicích i ve státní správě.
  • 86 % dotázaných manažerů uvedlo, že pro zajištění úspěchu musí být technologie pevně začleněny do podnikové nebo úřední služby.

HP svými novými integrovanými řešeními pomáhá organizacím zcela nově využívat technologie k inovacím ve všech bodech hodnotového řetězce podniku. To zahrnuje poskytované služby, mobilní zařízení sloužící k přístupu do sítě a globální datová centra, v nichž se řešení Instant-On Enterprise provozuje.

„K překonání mezery v očekáváních mezi tím, co zákazníci očekávají, a co podnik dokáže poskytnout, je potřeba zvláštní druh podnikových systémů,“ řekl Thomas E. Hogan, výkonný viceprezident pro prodej, marketing a strategii podnikových řešení ve společnosti HP. „Instant-On Enterprise přináší jasně definovanou konkurenční výhodu, neboť umožňuje poskytovat zákazníkům, zaměstnancům, partnerům a všem dalším sociálním skupinám to, co aktuálně chtějí a potřebují, a to okamžitě. Jedině HP vlastní a nabízí potřebná řešení, která pomohou organizacím dopracovat se k okamžitým reakcím.“

Nová integrova­ná řešení, založená na širokém portfoliu hardwaru, softwaru, služeb a intelektuálního majetku HP, nabízejí firmám a státním úřadům potřebné nástroje k modernizaci, transformaci, zabezpečení, optimalizaci a provozu tzv. Instant-On Enterprise.

• Řešení transformace aplikací: HP dokáže transformovat aplikace a procesy, které byly vytvořeny příliš dávno, aby pokryly současné potřeby firem. HP pomůže podnikům získat plnou kontrolu nad zastarávajícími aplikacemi a neflexibilními procesy, které ohrožují inovace a agilnost, a dokáže tak zajistit pohotovější reakce firem a rychlé změny přístupu k zákazníkům.
  • Řešení konvergované infrastruktury: HP boří tradiční „rigidní“ IT sila konvergovanou infrastrukturou, která je navržena přímo s ohledem na úsporu nákladů a zajištění základny pro poskytování dynamických služeb. Prostřednictvím integrace serverů, datových úložišť, síťových a řídících prvků zajistí HP datové centrum budoucnosti, připravené i pro pozdější rozšiřování.
  • Řešení podnikového zabezpečení: HP pokrývá všechny aspekty zabezpečení IT infrastruktury – uživatele, procesy, technologii a obsah. Portfolio produktů a služeb HP přizpůsobuje zabezpečení neustále se měnícím nárokům firem a státních úřadů, aniž by omezovalo flexibilitu procesů.
  • Řešení informační optimalizace: HP pomáhá firmám přepracovat proces získávání, ukládání a používání informací, aby byla naplno využita jejich síla, zaručena integrita a ochrana, a aby byly poskytovány v podnikovém kontextu.

Instant-On Enterprise přináší  přidanou hodnotu v podobě technologických služeb. Špičkové podniky si uvědomují, že neexistuje jediný správný model poskytování služeb, který by bylo možné optimalizovat pro potřeby všech jádrových služeb. Podniky budou i v dohledné budoucnosti nadále fungovat v prostředích složených z tradičních outsourcovaných a cloudových služeb. HP Hybrid Delivery pomůže zákazníkům vypracovat inteligentní strategii dodávání služeb a vybudovat, spravovat i „konzumovat“ služby s nejvhodnějším modelem doručování.

Pomoc s implementací Instant-On systémů poskytnou dvě nové služby HP Hybrid Delivery:

• HP Hybrid Delivery Strategy Service poskytuje zákazníkům strukturovaný přehled o programech, projektech a hlavních aktivitách potřebných k přechodu na hybridní model provozu. Klienti získají patentovaný, modelově založený framework pro zavedení hybridních konceptů do stávajících technologických prostředí.
  • HP Hybrid Delivery Workload Analysis Service analyzuje pracovní úlohy a aplikace podniku a pomáhá určit nejvhodnější aplikace pro hybridní prostředí s nejvyšší kompatibilitou. Pomocí jedinečného portfolia analytického softwaru shromáždí odborní pracovníci HP podrobné údaje o využívání služeb a profilu nároků, a následně vypracují soubor doporučení, jak nejlépe sestavit a zkombinovat pracovní úlohy v hybridních prostředích.

Další informace o nových produktech HP včetně videa s vystoupením Thomase E. Hogana najdete na webu www.hp.com/go/In­stantOnEnterpri­se2010.

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové  příležitosti pro uplatnění techno­logií, které významně  ovlivňují jed­notlivce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové produkty zahrnující tis­ková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

1. HP Research: The Instant-On Enterprise, Coleman Parkes Research Ltd., říjen 2010.

Poznámka pro novináře: Další novinky společnosti HP, včetně odkazů na RSS kanály, lze najít na webu www8.hp.com/cz/cs/hp-news/newsroom­.html, případně www.hp.com/hpin­fo/newsroom