Společnost HP rozšiřuje program ColorLok Paper pro laserové tiskárny

4. 11. 2010

[Tisková zpráva] Studie ukazuje, že standard kvality papíru ColorLok pomáhá prodloužit životnost tiskáren HP LaserJet

PRAHA, 3. listopadu 2010 – Společnost HP oznámila rozšíření standardu kvality papíru ColorLok® do oblasti běžných kancelářských papírů pro laserový tisk a vydala doporučení, aby zákazníci v zájmu zajištění kvality a spolehlivosti v tiskárnách HP LaserJet využívali papíry ColorLok.

Papíry ColorLok představují standard pro lepší tisk u laserových i inkoustových tiskáren.

Nezávislá studie provedená společností Buyers Laboratory Inc. (BLI), zadaná společností HP, dospěla k závěru, že papíry kvalitativního standardu ColorLok mohou pomoci prodloužit životnost laserových tiskáren – a to v porovnání s papíry nevyhovujícími tomuto standardu až devítinásobně(1).

Papíry ColorLok pomáhaly chránit kritické součásti laserového zařízení tiskárny a udržovaly je čisté, díky čemuž umožňovaly konzistentní, spolehlivé výsledky a kvalitu očekávanou zákazníky. Papíry s hrubozrnným minerálním plnivem zařazené do analýzy BLI, které nesplňují standard kvality ColorLok, se vyrábějí v Asii a distribuují zejména v Číně a Indii.

“Tiskárny HP LaserJet, originální tonerové kazety HP a papír vynikající kvality společně zajišťují nejlepší možnou zákaznickou zkušenost,” tvrdí Ron Coughlin, senior viceprezident pro technologie LaserJet a podniková řešení v rámci divize Imaging and Printing Group společnosti HP. “Podle výsledků testů provedených společností BLI může papír kvality odpovídající standardu ColorLok tuto zkušenost zlepšit tím, že důsledně zajišťuje profesionální tisk a maximalizuje životnost tiskárny.”

Společnost HP publikovala dokument nazvaný „Výkonnost a spolehlivost laserových tiskáren se při používání volných listů nízké kvality snižuje“, v němž jsou uvedeny podrobné informace o trendu špatných výsledků tisku na papír nízké kvality a jeho dopadu na podnikání společnosti. Podle studie BLI(1,2) může používání papíru ColorLok v laserových tiskárnách vést až ke čtyřnásobně nižšímu počtu závad a více než čtyřnásobně nižšímu výskytu vzpříčení papíru na trase vyžadujícímu zásah uživatele.

“Náš výzkum ukazuje, že v porovnání s abrazivními papíry s hrubozrnným plnivem testovanými ve studii BLI, které nesplňují standard kvality ColorLok, mohou papíry ColorLok laserovým tiskárnám pomáhat až trojnásobně déle poskytovat profesionální kvalitu tisku,“(1,3) uvedl Anthony F. Polifrone, výkonný ředitel Buyers Laboratory Inc. „Při používání papírů ColorLok je daleko pravděpodobnější, že laserové tiskárny budou po celou dobu své životnosti schopny dodávat spolehlivou kvalitu profesionálního tisku.“

Společnost HP dále oznámila, že společnost Domtar Corporation rozšiřuje od letošního podzimu svůj standard kvality ColorLok na celou řadu svých značkových papírů.

Řada výrobců papírů, obchodníků s papírem a prodejců kancelářských potřeb má od ledna 2010 ve svém sortimentu i značkové papíry splňující specifikace ColorLok, které jsou opatřeny logem ColorLok a prodávají se po celém světě. Některé z těchto společností jsou:

• Antalis – Evropa
  • APRIL – celý svět
  • HP – celý svět
  • International Paper – celý svět
  • JK Papers – Indie a Střední Východ
  • M-real – celý svět
  • Mondi – Evropa
  • Office Depot – Severní Amerika a Evropa
  • Papyrus – Evropa
  • Staples – Severní Amerika a Evropa
  • Stora Enso – Evropa

Papíry používající logo Colorlok musí vyhovovat přesně vymezené soustavě standardů kvality tisku a splňovat fyzikální a elektrostatické normy kvality a spolehlivosti. Kritéria plnění standardů výkonnosti ColorLok zahrnují kvalitu obrazu, dobu sušení a výkon tiskárny. Papírenské společnosti mohou ke splnění nebo překročení těchto parametrů využívat různé prostředky a technologie.

Více informací o přínosech standardů ColorLok pro tisk je k dispozici na adrese www.hp.com/go/Co­lorLok. Podrobné údaje o standardu kvality papíru ColorLok a konkrétních značkách papíru dodávaných jednotlivými výrobci jsou k dispozici na adrese www.ColorLok.com.

O společnosti HP
HP neustále vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové produkty zahrnující tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Podnikatel.cz: E-Ježíšek si i letos zařádí. Nákupy od 2 do 5 tisíc

E-Ježíšek si i letos zařádí. Nákupy od 2 do 5 tisíc

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte