Bezpečnostní hrozby spojené s letním surfováním přes veřejné WiFi sítě

[Tisková zpráva] Brno, 22.06.2010 – Společnost TrustPort a.s., poskytovatel špičkových bezpečnostních řešení, která v nezávislých testech dosahují nejlepších ohodnocení, upozorňuje na hrozby spojené s letním surfováním přes nezabezpečené sítě WiFi.

Obliba používání internetu v období dovolených neustále roste, proto je dnes možné připojit se k WiFi nejen v hotelu, ale i v kempu, v nákupním centru nebo dokonce i v parku. Bezplatný přístup k internetu se stává stále běžnější součástí našeho života.

Veškeré informace se v bezdrátových sítích přenášejí volným prostorem, a pokud uživatel nepoužívá dostatečnou ochranu, není pro hackery složité tyto informace odposlouchávat. Hackeři jsou schopni vytvoří síť, která připomíná legitimní přístupový bod WiFi. Jakmile se uživatel do této sítě přihlásí, hacker získá jeho přihlašovací údaje a může mu bez větších obtíží ukrást soukromá data.

Bezpečnostní experti z firmy TrustPort varují před používáním veřejných WiFi sítí a doporučují řídit se podle následujících pravidel:

• Používejte aktuální verzi bezpečnostního softwaru, který zastaví škodlivé kódy na všech vstupních bodech do počítače, zneškodní viry přicházející elektronickou poštou či schované na webových stránkách. TrustPort PC Security zajišťuje jednu z nejvyšších virových detekcí na světě díky kombinaci dvou špičkových skenovacích motorů a odhalí i dosud neznámé virové hrozby na základě jejich struktury a chování.
  • Chraňte svá osobní data zálohováním a šifrováním například pomocí modulu Archive Encryption, který je obsažen v produktech firmy TrustPort
  • Používejte osobní firewall, který vám umožní internetovou komunikaci, ale současně nepovolí přístup do počítače žádnému vetřelci. Při neznámém spojení vám nabídne jeho jednorázové či trvalé povolení nebo zablokování.
  • Zkontrolujte název veřejné sítě. V seznamu dostupných sítí se na vašem počítači může objevit jak legitimní, tak i podvodná WiFi síť. V některých případech může mít nelegální bezdrátová síť dokonce lepší signál. Vždy se ujistěte, že se připojujete ke správné síti. Pokud máte pochybnosti, vyčkejte s připojením a ověřte si název sítě přímo u majitele přístupového bodu (obsluha kavárny, recepce hotelu apod.).
  • Ve veřejných sítích se raději vyhýbejte přístupu na stránky, které vyžadují zadávání citlivých dat, jako je například přihlašování se do internetového bankovnictví nebo elektronické nakupování s použitím platební karty.

O společnosti
TrustPort je významným výrobcem softwarových řešení pro bezpečnou komunikaci a spolehlivou ochranu dat. Produkty firmy TrustPort se v současné době svou kvalitou řadí ke světové špičce. V nezávislých testech se umisťují vždy na předních příčkách nejen díky ucelenému přístupu k bezpečnosti počítačů a počítačových sítí, ale i díky vynikající antivirové technologii, která je postavená na dvou skenovacích jádrech.

Produkty firmy TrustPort jsou nabízeny v několika jazykových mutacích a chrání firmy a domácnosti ve více než stovce zemí světa.Společnost TrustPort patří do Cleverlance Group, která se řadí mezi přední středoevropské podniky poskytující řešení a služby v oblasti informačních technologií.

Vitalia.cz: Co pomáhá dítěti při zácpě?

Co pomáhá dítěti při zácpě?

DigiZone.cz: V Plzni odstartovalo Radio 1

V Plzni odstartovalo Radio 1

Lupa.cz: Kolik ČR platí za sledování elektronické komunikace?

Kolik ČR platí za sledování elektronické komunikace?

DigiZone.cz: Je tu první sportovní přenos přes mobily

Je tu první sportovní přenos přes mobily

DigiZone.cz: Skylink: zpožděný kanál Prima +1

Skylink: zpožděný kanál Prima +1

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu