Portál i-legálně.cz nabízí celý hudební katalog bez DRM

23. 9. 2010

[Tisková zpráva] Jako první obchod s digitální hudbou fungující na území České a Slovenské republiky přechází portál i-legálně.cz na prodej hudby bez ochranné technologie DRM. Tato zásadní změna se týká celého katalogu, který v současné době nabízí již více než milion skladeb od všech významných vydavatelů působících na tuzemském trhu.

„Jsme velice rádi, že se nám za podpory všech vydavatelských společností podařilo učinit tento významný krok, o který jsme usilovali poslední tři roky a po kterém také výrazně volali naši uživatelé. Věříme, že tuto změnu, která znamená radikální zjednodušení procesu nákupu a následného přehrávání legálně nabyté hudby, naši stávající i noví zákazníci ocení,“ říká Petr Peřina, marketingový ředitel DVC International, a.s.

Díky odstranění DRM (Digital Right Management) odpadá nutnost zakoupenou hudbu licencovat. Mizí i problém s přehráváním či vypalováním skladeb v některých dosud nekompatibilních zařízeních.

„Důležitou informací je také to, že s přechodem na prodej bez DRM se nemění ceny stanovené pro prodej jednotlivých skladeb a celých alb,“ dodává Petr Peřina.

Již od června 2007 distribuuje portál i-legálně.cz bez ochrany DRM tituly vydavatelství Supraphon. Vůbec prvním takto prodávaným titulem se tehdy symbolicky stalo výběrové album Karla Gotta 50 hitů. „Velice mě potěšilo, že jsem mohl být na samotném začátku těchto pozitivních změn v naší hudební branži a že jsem také na jejich konci. S radostí zjišťuji, že se tato cesta ukázala jako správná,“ říká dnes Karel Gott.

V září roku 2007 byl učiněn první pokus také ve spolupráci s vydavatelstvím Universal Music. Prodej bez DRM se týkal exkluzivně pouze alba kapely Chinaski s názvem 07. Kromě nahrávek Supraphonu a Universal Music je nyní možné stahovat bez DRM také tituly Sony Music, EMI, Warner Music a celé řady menších domácích labelů.

Hudební portál s digitální hudbou i-legálně.cz vznikl za podpory všech významných vydavatelství působících na našem a světovém trhu. Portál vyrobila a spravuje společnost Et netera, a.s. Dalším významným technologickým partnerem je společnost KIT digital Czech, a.s. V současné době je v katalogu již více než 1 milion skladeb. Součástí portálu i-legálně.cz je také obsáhlý hudební magazín s vlastní redakcí, který informuje o novinkách a dění na českém a světovém hudebním poli.

Provozovatelem a majitelem portálu i-legálně.cz je společnost DVC International, a.s. DVC International má uzavřeny smlouvy s majiteli autorských práv k prodeji hudebních děl v České republice a na Slovensku, a to formou tzv. full track download a formou předplatného (tzv. izyPředplatné).

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně