IBEROFON CZ ZLEPŠUJE EVIDENCI ZÁSOB S POMOCÍ BEZDRÁTOVÝCH MOBILNÍCH TERMINÁLŮ OD SYMBOL TECHNOLOGIES

[Tisková zpráva] PRAHA 4. prosince 2006 – Společnost Symbol Technologies dnes oznámila, že společnost IBEROFON CZ, přední výrobce výlisků pro automobilový a elektrotechnický průmysl, bude využívat mobilní terminály společnosti Symbol pro sběr klíčových informací z čárových kódů při sledování zásob a pro výrobní systém.

Implementace bezdrátového systému pro evidenci zásob a sledování výroby pomocí čárových kódů, kterou provedla firma Combitrading, umožnila společnosti odstranit rozdíly mezi skutečným stavem zásob a hodnotami uvedenými v podnikové aplikaci. Specifické bezdrátové funkce systému umožnily komunikaci a rozhodování v reálném čase. Díky těmto inovacím došlo k usměrnění procesu inventarizace a byla zajištěna i jeho vyšší spolehlivost. Zároveň společnost ušetřila peníze tím, že během prvního roku provozu systému mohla uvolnit 40 % finančních prostředků vázaných v zásobách.

„Údaje o zásobách byly dříve zapisovány na papír a následně je další pracovníci zadávali do systému,“ říká Michal Kovařík, IT manažer společnosti IBEROFON. „Tento proces byl velmi neefektivní a běžně docházelo k chybám v datech, což vedlo k nesrovnalostem mezi skutečnými a zaznamenanými stavy. Vybrali jsme si společnost Symbol díky kvalitě, spolehlivosti a odolnosti jejích produktů i kvůli tomu, že dokáže zajistit rychlé a efektivní služby.“

Společnost IBEROFON se rozhodla implementovat řešení bezdrátového systému pro evidenci výroby prostřednictvím lokálního partnera, firmy Combitrading, na základě doporučení nezávislého poradce, jenž provedl průzkum trhu s použitím kritérií, jako je cena/výkon, spolehlivost a celkové náklady na vlastnění.

Nové řešení navíc pomohlo společnosti IBEROFON sblížit její jednotlivá oddělení, která předtím nedokázala navzájem sdílet informace. Dostupnost přesných údajů z inventárního a výrobního systému pro pracovníky napříč celou společností podnítila větší spolupráci a výměnu informací než kdykoliv předtím.

IBEROFON bude jako součást svého nového bezdrátového systému pro evidenci výroby pomocí čárových kódů používat mobilní terminály Symbol MC9000, digitální pomocníky MC50 Enterprise Digital Assistants (EDA), bezdrátové přepínače WS5100 a přístupové porty AP300. Informace uložené na štítcích umožní rovněž identifikovat a vystopovat materiály nebo mezivýrobky, jako jsou formy, části motorů či reflektory.

Systém otevřel dveře novým logistickým možnostem společnosti. IBEROFON již plánuje v brzké budoucnosti rozšířit systém evidence výroby včetně sledování provozu jednotlivých lisů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).