IBM ISS představuje systém IPS pro vysokorychlostní sítě

25. 5. 2007

[Tisková zpráva] Rozšíření produktové řady IPS o podporu ochrany síťového jádra a zdokonalení řízení a možnosti kontroly rizika prostřednictvím produktů IBM.

Brusel/Praha, 24. května – IBM (NYSE: IBM) ukončila vývoj aplikace pro prevenci nežádoucích průniků, která byla vytvořena s cílem zlepšit přenos a ochranu síťového provozu při vysokých rychlostech. Nový Proventia Network Intrusion Prevention System (IPS) GX6116 podporuje průchodnost sítě až 15 gigabitů za sekundu (Gbps) s proaktivní ochranou až do rychlosti sítě 6 Gbps. Aplikace je určena pro práci v jádře sítě a vychází vstříc potřebám velkých podniků nebo poskytovatelských společností. IBM nabízí přidáním Proventia Network IPS GX6116 k produktové řadě Internet Security Systems (ISS) komplexní proaktivní ochranu pro různé vrstvy sítě.

Tato nová aplikace dále rozšiřuje seznam technologií a služeb určených pro pomoc klientům, kteří se tak mohou snadno vypořádat s řízením IT a možnostmi snižování rizik. Tato iniciativa sestává z nových technologií a služeb, které jsou určeny pro pomoc klientům při snižování rizika a které umožňují efektivně řídit IT při rostoucí komplikovanosti bezpečnostního ohrožení a požadovaných regulačních opatření.

„Vzhledem k tomu, že finanční služby jsou tak sledovaným oborem, musíme přijmout všechna možná opatření, abychom zajistili, že citlivá data našich zákazníků nebudou zpřístupněna žádným útočníkům,“ řekl Henry Gillard, člen týmu, který se zabývá počítačovými incidenty v bankovnictví a platebních technologiích společnosti Metavante. „Proventia Network IPS GX6116 nás díky zabezpečení provozu přímo v jádře naší sítě zbavuje nutnosti obětovat výkon kritických podnikových aplikací i při zachování našich bezpečnostních priorit.“ Aplikace, které potřebují vysoký výkon, například internetová telefonie, fungují přímo v jádře sítě a vyžadují bezpečnostní řešení, které umožní vysokou průchodnost, maximální škálovatelnost a nízkou dobu odezvy. Systém Proventia Network IPS GX6116 byl vytvořen tak, aby vyhovoval těmto požadavkům:

• propustnost 15 Gbps
  • kontrolu až do rychlosti 6 Gbps
  • ochranu napříč 8 síťovými segmenty
  • konfigurovatelnou dobu odezvy

Ochrana při zachování velmi vysoké rychlosti sítě dovoluje společnostem implementovat bezpečnost přímo do jádra sítě bez dopadu na výkon sítě. Ochranou osmi síťových segmentů předčí IBM ISS možnosti síťových ochran konkurenčních řešení. Toto řešení skýtá maximální variabilitu (škálovatelnost) a vysoký návrat investic do zabezpečení snížením počtu aplikací, které musí podniky zakoupit, aby dosáhly optimální ochrany. Konfigurovatelná doba odezvy umožňuje síťovým administrátorům regulovat výkon a akceptovatelnou míru rizika při výkonu jejich práce na rozdíl od předem stanoveného nastavení.

Proventia Network IPS GX6116 je vytvořena tak, aby s rezervou uspokojila všechny náročné požadavky na provoz síťového jádra a spolupracovala s vlastnostmi zákaznické architektury, což jí umožňuje její síťová výpočetní jednotka (NPU) šitá na míru vysokorychlostnímu zpracování síťových paketů. Taková architektura dovoluje systému Proventia Network IPS GX6116 oddělit úkoly při zpracování toku dat od úkolů kontroly dat, což dramaticky zvýší výkon a efektivitu proaktivní síťové ochrany.

Ve snaze vyhovět potřebám velkých podniků podporuje také IBM ISS GX6116 schopnost chránit nové generace telekomunikačních sítí, celulární páteřní sítě IP Multimedia Subsystem (IMS), VoIP systémů a hostitelského prostředí působením protokolu analytické technologie IBM ISS.

Portfolio produktové řady IBM Proventia je součástí integrovaného a unifikovaného zabezpečovacího prostředí. Produktová řada IBM Internet Security Systems, která je plně integrovaná do centralizovaného ovládacího panelu IBM Proventia Management SiteProtector maximalizuje ochranu a zjednodušuje řízení. Produkty řady Proventia v kombinaci s nabídkou služeb IBM Tivoli představují cestu k dokonalému zabezpečení podnikových systémů v plném rozshau.

IBM ISS poskytuje prostřednictvím svého ochranného prostředí Proventia vícevrstvou ochranu pro podniky od sítí až po jednotlivé pracovní stanice. Produkty IBM implementují rozsáhlé poznatky vývojového a výzkumného týmu IBM Internet Security Systems X-Force® a díky technologii IBM Virtual Patch poskytují zákazníkům ochranu ještě před tím, než k nějakému útoku vůbec dojde. Systém Proventia Network IPS GX6116 by měl být k dispozici na trhu ještě v průběhu druhého čtvrtletí tohoto roku. Další informace o proaktivní technologii IBM ISS proti nežádoucím průnikům naleznete na adrese http://iss.net/pro­ducts/Proventi­a_Network_Intru­sion_Preventi­on_System/pro­duct_main_page­.html Více informací o snaze IBM o zdokonalování řízení a možnostech kontroly rizika jsou zveřejněny na adrese http://www-03.ibm.com/pres­s/us/en/presskit/21544­.wss

Podnikatel.cz: Hledáte investora? Neunáhlete se

Hledáte investora? Neunáhlete se

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: V SAPĚ našli nelegální porážku kachen

V SAPĚ našli nelegální porážku kachen

Vitalia.cz: Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Lupa.cz: České internetové uzly vtrhly na Slovensko

České internetové uzly vtrhly na Slovensko

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU