Nová technologie IBM pomůže státní správě zkvalitnit služby pro občany

8. 12. 2009

[Tisková zpráva] Nový systém sdružuje software, služby a zkušenosti IBM na podporu státní správy

Armonk, New York: Společnost IBM (NYSE: IBM) představila novou softwarovou platformu, která zásadně změní způsob, jakým místní, regionální a státní vlády spravují a poskytují služby veřejnosti.

Nový produkt IBM Government Industry Framework pomůže úřadům všech velikostí využít nové technologie k transformaci stávajících podpůrných a dodacích procesů. Umožní jim efektivněji nasazovat omezené prostředky a rychleji reagovat na nejrůznější požadavky od mimořádných událostí až po poskytování sociálních služeb. Nový systém je základní softwarová platforma, kterou dále rozšiřují i nezávislí vývojáři softwaru. Ti ji využívají jako základ pro budování jedinečných aplikací, jež řeší konkrétní problémy v rámci celé státní správy.

Stejně jako se firmy stále více soustředí na své zákazníky, i vlády nyní dosahují úspěchu tak, že nově orientují své struktury, informační technologie a procesy na občany. Platformu lze například využít k lepšímu řízení přetížené dopravy. Díky lepšímu toku informací a procesů, jež spouštějí nasazení zdrojů, lze vozidla v případě problémů snadno přesměrovat na alternativní trasy.

Framework podporuje pět klíčových oblastí státní správy
Zatížení zdrojů státní správy je veliké a stále roste. Nová platforma IBM Government Industry Framework proto nabízí technologie, které splňují požadavky pěti klíčových oblastí, jimž čelí každá vláda:

• Správa daní a příjmů: Využití nástrojů business intelligence k dosažení lepšího přehledu a kontroly a zvýšení výkonnosti.
  • Bezpečnost a zabezpečení: Zlepšení zabezpečení hranic, bezpečnosti veřejnosti a reakce záchranných složek díky výměně informací a spolupráci.
  • Sociální a zdravotnické služby a sociální zabezpečení: Optimalizace spokojenosti občanů zjednodušením přístupu ke zdravotním a sociálním programům s důrazem na lepší výsledky.
  • Integrované městské infrastruktury: Vznik chytřejších měst, která jsou provozně efektivní, bezpečnější, pohodlnější a dlouhodobě udržitelná díky efektivní správě zdrojů.
  • Městská doprava a silnice: Pomoc s budováním chytřejších, multimodálních dopravních systémů, které společně přispějí k optimalizaci kapacity, omezí dopravní zácpy a zvýší provozní efektivitu, spolehlivost a bezpečnost.

IBM Government Industry Framework je softwarový technologický páteřní systém, který vytváří podmínky pro širokou řadu řešení státní správy. Pomůže klientům vybudovat pro všechny jejich provozy integrovanou platformu, která bude založena na uznávaných standardech.

Nově oznámený produkt je dalším přírůstkem špičkového portfolia oborových řešení a platforem IBM. IBM Government Industry Framework pomůže chytřejším vládám zkvalitnit služby pro občany s nižšími náklady a riziky. Zároveň představuje základnu pro další rozvoj dlouhodobě udržitelné dynamické infrastruktury.

Tuto nejnovější nabídku IBM podporuje nový Industry Framework Business Partner Validation Program for Government, který bude podporovat a dohlížet na činnost partnerů při generování softwarových řešení pro státní správu. Nezávislí vývojáři softwarových aplikací budou mít otevřený přístup k základní platformě Systému, aby mohli pro tuto technologii snadno přizpůsobit svůj software.

Další informace o řešení IBM Government Industry Framework a o tom, jak IBM pomáhá klientům a obchodním partnerům přijímat chytřejší a rychlejší rozhodnutí, najdete na webu: www.ibm.com/sof­tware/industry/fra­meworks/

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!