IBM přináší software pro budování firemních komunitních sítí do „cloudu“ a mobilních zařízení

12. 2. 2011

[Tisková zpráva] Armonk, New York, 10. února 2011: Společnost IBM (NYSE: IBM) představila novou iniciativu, jejímž cílem je pomoci firmám přejít díky cloud computingu a široké podpoře pro chytré telefony na budování komunitních sítí s využitím znalostního managementu (social business). IBM společně s oznámením představila nový software, služby i programy. Firmám umožní integrovat koncept komunitních sítí do firemních procesů, které urychlí spolupráci, prohloubí vztahy s klienty, usnadní přísun nových nápadů a přispějí k vyšší efektivitě práce.

Podle studie IBM CEO Study 2010 si plných 57 % společností, které investovaly do nástrojů pro vytváření komunitních sítí, vedlo lépe než jejich konkurenti. Právě spolupráci uváděli respondenti jako klíčový faktor vedoucí k vyššímu růstu. Očekává se, že celosvětový trh s nástroji pro budování komunitních sítí a znalostního managementu vzroste v roce 2011 o třetinu na 630 milionů dolarů a že se do roku 2014 dokonce ztrojnásobí na bezmála dvě miliardy amerických dolarů.

Pro podporu těchto trendů v podníchích IBM představuje:

• Nový software, který umožní firmám budovat komunitní sítě a provázat své firemní procesy za použití nejvýkonnějších mobilních zařízení, a to včetně tabletů, BlackBerry, PlayBooku, iPadu, iPhonu, zařízení fungujících na platformě Google Android nebo telefonů Nokia.
  • Nový software a služby pomohou společnostem využívat firemní komunitní sítě prostřednictvím cloud computingu, a to včetně zcela nového kancelářského balíku IBM nabízeného v cloudu.
  • Plány na vydání nového portfolia produktů pro budování firemních komunitních sítí a vytvoření rámce pro výrobce aplikací.

IBM nabídne software pro podporu budování komunitních sítí pro široké spektrum tabletů a chytrých telefonů

Očekává  se, že trh s mobilní pra­covní silou dosáhne do roku 2013 hodnoty 1,19 miliardy amerických dolarů a zároveň s tím vzroste poptávka po komunikačních nástrojích. Aby lépe propojila stávající firemní komunitní sítě, snaží se IBM otevřít svět mobilních zařízení. Mobilní pracovníci tak nebudou odkázáni pouze na email, ale budou moci využívat například chat, webové schůzky a další funkce komunitních sítí, jako jsou blogy, wiki komunity a aktivity.

Společnost IBM rovněž zveřejnila svůj zájem rozšířit portfolio softwaru pro podporu budování komunitních sítí na nejúspěšnější mobilní zařízení včetně tabletů, BlackBerry a Playbooku od RIM, iPadu, iPhonu, zařízení pracujících na operačním systému Google Android a přístrojů Nokia.

Sociální  transformace se dotýká řady firem, které přecházejí  na software vyvíjený společností IBM pro tablety a chytré telefony. Jsou mezi nimi mimo jiné General Motors, Vimpelcom, JSC, nebo mySolutions. Univerzita v australském Griffithu například již dva roky používá komunitní síť vyvinutou IBM pro spolupráci 490 uživatelů, kteří ji ovládají s pomocí iPadů a iPhonů. Německá státní železnice Deutsche Bahn používá software IBM pro propojení svých uživatelů, jež používají zařízení Nokia, Apple, PocketPC či přístroje pracující na platformě Android.

IBM nabídne verzi Lotus Symphony pro cloud computing

Lotus Symphony ve cloudové verzi bude sloužit jako kancelářský balík, který zároveň nabídne firmám podporu pro budování komunitních sítí, jež umožní simultánní spolupráci. Od ostatních produktů na trhu se Lotus Symphony odlišuje především úzkou integrací se službou LotusLive, kterou provozuje rovněž IBM. Tato integrace umožňuje plynulou komunikaci mezi autory dokumentů bez ohledu na to, zda se právě nacházejí uvnitř firmy nebo mimo ni. Autoři s pomocí Lotus Symphony budou moci společně editovat dokumenty v reálném čase, anebo pracovat privátně. Stejně tak budou moci dokumenty editovat, ukládat nebo sdílet v LotusLive, případně je komentovat a diskutovat o nich s dalšími autory v reálném čase, anebo rozdělovat úkoly mezi jednotlivé autory.

LotusLive Symphony je aktuálně k nah­lédnutí na adrese www.lotuslive­.com/symphony a služba by měla být dostupná ve druhé polovině roku 2011. LotusLive Symphony bude sloužit jako doplněk bezplatného kancelářského balíku IBM Lotus Symphony. Ten si dosud stáhlo přes 50 milionů uživatelů.

Více informací, snímků produktů, fotografií z Lo­tusphere a další materiály najdete na http://www­.ibm.com/pres­s/lotusphere2011.
DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?