IBM rozšiřuje podporu systému Solaris na platformě x86

[Tisková zpráva] ARMONK, New York, a SANTA CLARA, Kalifornie – 16. srpna 2007, PRAHA – 21. srpna 2007 – Společnosti IBM (NYSE: IBM) a Sun (NASDAQ: SUNW) oznámily, že IBM bude vlastními obchodními kanály distribuovat operační systém Solaris a Solaris Subscriptions s vybranými servery IBM System x a BladeCenter s procesory x86.

Oznámená dohoda rozšiřuje dosavadní podporu IBM pro Solaris na vybraných serverech IBM BladeCenter. Je příkladem odhodlání IBM nabízet klientům nejširší výběr operačních systémů na trhu a také odhodlání Sunu nabízet zákazníkům širší spektrum systémů, na nichž lze Solaris provozovat. Podpora společností IBM a Sun pro interoperabilitu a otevřené standardy také znamená, že zákazníci budou schopni rozšiřovat svou infrastrukturu snadným propojováním nových platforem, přičemž zůstanou zachovány jejich počáteční investice.

Z hlediska množství prodaných serverů je IBM lídrem v segmentu vysoce výkonných serverů s procesory Intel, kde jsou technologické inovace stěžejní. Architektura X3, třetí generace architektury Enterprise X, pomohla společnosti IBM stát se nejrychleji rostoucím výrobcem serverů x86 nejvyšší třídy v prvním čtvrtletí roku 2007.

Operační systém Solaris je podporován na více než 820 platformách x86 a lze v něm provozovat přes 3 000 jednotlivých aplikací včetně produktů IBM Websphere, Lotus, DB2, Rational a Tivoli.

V rámci rozšířené podpory budou společnosti Sun a IBM investovat do testování a kvalifikace systémů, aby společní zákazníci na serverech BladeCenter a System x realizovali špičkový výkon a spolehlivost systému Solaris. Ten bude podporován na následujících serverech IBM: IBM BladeCenter HS21 a LS41; IBM System x3650, System x3755 a System x3850.

„IBM poskytuje zákazníkům nejširší výběr serverových platforem a operačních systémů – AIX, Linux pro x86 a Power, Microsoft Windows Server a teď i Solaris,“ řekl Bill Zeitler, senior viceprezident a ředitel skupiny IBM Systems & Technology Group. „IBM je první velký výrobce serverů x86, který uzavřel se Sunem takovou dohodu, a první velký výrobce vedle Sunu, který nabízí Solaris na blade serverech. Na základě nového rozšíření dohody budeme klientům pomáhat migrovat na Solaris na serverech IBM System x s procesory x86.“

Dnešní oznámení dále potvrzuje hodnotu, kterou Solaris poskytuje u webových, aplikačních a databázových implementací. Přidáním Solarisu do svého portfolia operačních systémů nabízí IBM zákazníkům větší možnost volby. A Sun připojením k více než 800 partnerů ekosystému IBM BladeCenter pomůže IBM urychlit vývoj a prosazování otevřených platforem blade serverů. „Jsme nadšeni, že společně s IBM nabídneme Solaris nejširšímu možnému trhu – IBM je pro Sun přirozeným partnerem,“ řekl Jonathan Schwartz, prezident a generální ředitel společnosti Sun Microsystems. „Přijímání systému Solaris se neustále zrychluje, a to v komerčních i open source komunitách. Přispívá k tomu jeho technologická výbava pro virtualizaci serverů a datových úložišť, podpora ze strany tisíců výrobců softwaru včetně téměř celého softwarového portfolia IBM a také mimořádně výhodná ekonomická stránka provozu. Solaris je jednoznačně volbou, kterou zákazníci požadují.“

Solaris nabízí ojedinělou funkční výbavu včetně technologií Solaris ZFS, Predictive Self-Healing a Solaris Dynamic Tracing (DTrace), které pomáhají zákazníkům dosahovat lepší provozuschopnosti, snižovat náklady a rychleji uvádět řešení do provozu. Solaris umožňuje zákazníkům serverů BladeCenter a System x dosáhnout vynikajícího výkonu aplikací s dnešními i budoucími vícejádrovými 64bitovými procesory x86. Solaris a servery IBM System x a BladeCenter představují platformu pro kriticky důležité aplikace s širokou nabídkou možností konfigurace, například nativním 10G ethernetem, technologií InfiniBand a připojenými úložišti IBM.

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák