IBM rozšiřuje své produktové portfolio, aby zpřístupnila menším firmám bezpečnostní řešení dostupná dříve jen velkým podnikům

[Tisková zpráva] ATLANTA, Georgia – 24. září 2008: Společnost IBM (NYSE: IBM) uvedla nové produkty, které umožňují malým a středně velkým firmám implementovat stejně sofistikované a dokonale zabezpečené sítě, jaké mají velké korporace.

Nové produkty a služby bude nabízet renomovaná jednotka IBM Internet Security Systems a jsou koncipovány tak, aby vyhověly naléhavým potřebám. Průzkum bezpečnostního týmu IBM X-Force upozorňuje na akceleraci bezpečnostních hrozeb na webu, zatímco oddělení informačních technologií napínají síly, aby udržely krok s bezpečnostními problémy a regulatorními požadavky. Pojetí IBM optimalizuje správu zabezpečení. Chrání před hrozbami předtím, než nastanou, zjednodušuje bezpečnostní infrastrukturu konsolidací a omezuje pracnost a náklady spojené se zajištěním shody.

Hlavní body tohoto oznámení: Nová verze řešení pro jednotnou správu hrozeb IBM Proventia Network Multi-Function Security poskytuje malým a středním firmám komplexní zabezpečení za celkově nižší cenu. Poskytuje šest bezpečnostních modulů včetně řešení virtuální privátní sítě (VPN) zabezpečené protokolem SSL, jež umožňuje vzdáleným uživatelům bezpečně přistupovat k podnikové síti s důslednějšími bezpečnostními mechanismy. IBM nabízí jediné řešení jednotné správy hrozeb na trhu, které má dle nezávislého testování laboratořemi NSS certifikaci shody se standardem PCI.

Tato verze rovněž usnadňuje oddělením IT správu pomocí několika vylepšení firewallu a mnoha funkčních zdokonalení. Obsahuje integrovaný firewall, ochranu před průnikem, antivirus, antispam, filtrování adres URL, možnost VPN spojení (přes IPSec nebo SSL), takže se jedná o naprosto ucelený produkt. Díky tomu se zákazníci nemusí zabývat různými produkty od různých výrobců.

Nové funkce a vylepšení nabízejí rovněž produkty IBM Express Advantage přizpůsobené potřebám malých firem.

„Podniková jednotka IBM Internet Security Systems neustále posouvá úroveň zabezpečení. Byli jsme průkopníky ochrany sítí před bezpečnostními chybami a dnes řešíme další velký problém – snižování nákladů a komplikovanost zabezpečení,“ řekla Val Rahmani, ředitelka IBM Internet Security Systems. „Nová vylepšení upevňují pozici platformy IBM ISS jako nejkomplexnější, maximálně rozšiřitelné a efektivní řady řešení pro podniky všech velikostí.“

IBM je přední světový dodavatel řešení pro řízení rizik a zabezpečení. Pomáhá klientům po celém světě snižovat komplikace spojené se zabezpečením a strategicky spravovat rizika.

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Lupa.cz: Brněnský radní chce zničit kartel operátorů. Uspěje?

Brněnský radní chce zničit kartel operátorů. Uspěje?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka