IBM představuje svou strategii pro produkty Cognos zaměřenou na růst obchodní iniciativy Information on Demand

18. 3. 2008

[Tisková zpráva] NEW YORK, NY: Společnost IBM (NYSE: IBM) představila rozšířenou obchodní strategii a plán podpořený akvizicí společnosti Cognos, který má pomoci klientům naplno využít obchodní hodnotu informací, získat z nich konkurenční výhodu a reagovat na specifické obchodní příležitosti v různých odvětvích. Po akvizici společnosti Cognos se nyní více než 35 000 zaměstnanců IBM z oddělení softwaru, hardwaru, služeb a výzkumu soustředí na prosazování obchodní strategie Information on Demand.

Součástí dnešního oznámení je několik nových a vylepšených řešení, produktů a služeb IBM-Cognos, které umožní organizacím všech velikostí získat lepší informace z jejich dat, podpořit kvalitnější rozhodování a optimalizovat výkonnost podniku:

• 10 nových a vylepšených řešení IBM pro bankovnictví, maloobchod, zdravotnictví, státní správu, přírodní vědy a výrobní průmysl.
  • Šest předem integrovaných produktů IBM-Cognos, jež umožňují společnostem využít analytické nástroje ke zvýšení celkové výkonnosti podniku.
  • Služby Information on Demand Infrastructure Services, jež pomohou klientům naplánovat, navrhnout a nasadit kvalitní infrastrukturu pro úložiště podnikových dat a systémy správy dokumentů.

IBM rychle využívá svou akvizici společnosti Cognos a posiluje svůj náskok před konkurencí na globálním trhu řešení, jež pomáhají klientům lépe využívat informace, zkvalitňovat podnikové procesy a maximalizovat výkonnost.

Mezi nové produkty IBM patří deset řešení pro nejrůznější průmyslové oblasti, jež pomohou zákazníkům proměnit informace na strategický majetek. Tato řešení zahrnují kostru IBM Retail Integration Framework rozšířenou o implementační plány Cognos Store Operations and Planning, jež byly předem integrovány s modely IBM pro maloobchodní data.

IBM také uvedla několik nových produktů integrovaných se softwarem Cognos:

• Cognos 8 BI Starter Pack pro IBM InfoSphere Warehouse a distribuci produktu InfoSphere Warehouse s řešeními Cognos 8 BI, jež usnadní klientům nasazení uceleného řešení analýzy podnikových dat a datového skladu s rychlou návratností investice.
  • Řešení, kde je Cognos 8 předem integrován se softwarovou platformou IBM Information Server zajišťující spolehlivou integraci na datové úrovni, pomáhající zvyšovat důvěru v data v systémech pro podporu manažerského rozhodování.
  • Předem nakonfigurované šablony pro integraci produktu Cognos 8 BI se softwarem IBM FileNet Business Process Management (BPM), jež umožní zákazníkům použít sestavy a analytické nástroje Cognos 8 BI na podporu podnikatelského rozhodování.
  • Předem integrovaná sada IBM Dashboard Accelerator Starter Kit s řešením Cognos 8 BI pro rychlé vytváření portálových dashboardů, které umožňují uživatelům iniciovat provozní transakce na základě posouzení klíčových obchodních metrik. Dashboard Accelerator bude nyní obsahovat základní verzi Cognos 8 BI spolu s novým nástrojem Cognos pro snadné vytváření portálových komponent a panelů obsahujících sestavy a analýzy Cognos.

Na podporu řešení rostoucích nároků na shodu s předpisy uvedla IBM nový produkt IBM Compliance Warehouse for Legal Control, který v jednotném balíčku obsahuje software, hardware a služby IBM pro dosažení, udržení a prokázání shody s různými právními předpisy. Zároveň pomůže snížit související náklady, komplikace a rizika. Compliance Warehouse spojuje bezpečné úložiště obsahu, správu dokladů, archivaci obsahu a e-mailů a klasifikační funkce se softwarem Tivoli a Lotus a zařízení pro ukládání dat IBM. Poskytuje tak ekonomicky výhodné řešení pro snížení rizik spojených s informacemi a optimalizaci procesů zajištění shody. Tato nabídka využívá technologii Cognos pro monitorování, reportování a analýzu obsahu a procesů souvisejících se zajištěním shody.

Nově představené společné produkty, řešení a služby IBM-Cognos poskytují integrovaný přístup k využití informací na podporu dosažení konkurenční výhody. Vycházejí z rozsáhlých zkušeností, které IBM získala při několika tisících implementací řešení Information on Demand u zákazníků, ze zpětné vazby od vědců IBM a z četných implementací softwaru a systémů IBM. Nové produkty umožní klientům rychle získat maximum ze stávajících podnikových informací a zvládat přívaly informací z nejrůznějších zdrojů.

Doplňující informace k tomuto tématu naleznete na: http://www.ib­m.com/software/da­ta

O společnosti IBM
Další informace o společnosti IBM najdete na webu: ibm.com/cz.

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET