IBM uvádí nové servery se zdokonalenými čtyřjádrovými procesory AMD Opteron

9. 12. 2008

[Tisková zpráva] Nový blade server má o 16 % nižší spotřebu než konkurenční produkty a lze jej škálovat od 2 do 4 soketů bez navýšení pořizovacích nákladů

Armonk, New York – 13. listopadu 2008: Společnost IBM (NYSE: IBM) oznámila čtyři nové servery s novým čtyřjádrovým procesorem AMD Opteron™. Nové servery poskytují efektivitu, která je vyžadována v nových podnikových datacentrech, přičemž model BladeCenter LS42 má o 16 procent nižší spotřebu energie než konkurenční blade produkty.

IBM začne dodávat systémy s novým čtyřjádrovým procesorem AMD Opteron založeným na 45nm technologii, které nabídnou výjimečnou energetickou efektivitu, výkon a virtualizační funkce pro nejnáročnější datová centra současnosti. Jedná se o následující servery:

• IBM BladeCenter LS22 je blade server se dvěma sokety, který se ideálně hodí například pro finanční společnosti, univerzity a výzkumné laboratoře, ropné nebo plynárenské firmy, které provozují vysoce výkonné aplikace.
  • IBM BladeCenter LS42 má až o 16 procent nižší spotřebu energie než jiné srovnatelné blade produkty. Navíc je vybaven o 20 procent rychlejší pamětí, takže se výborně hodí pro paměťově náročné aplikace, například virtualizaci a databáze.
  • IBM System x3455 přináší robustní výkon pro vědecké, technické a finanční aplikace s inovativní technologií IBM Xcelerated Memory, která eliminuje tradiční hůře propustná místa vysoce výkonných výpočetních aplikací a poskytuje rychlejší přístup k datům.
  • Flexibilní konstrukce serveru System x3755 umožňuje zákazníkům zvětšovat systém v závislosti na růstu jejich databází, virtualizovaných prostředí a aplikací pro spolupráci.

Nový program 2+2 umožňuje klientům začít u serverů BladeCenter LS42 a System x3755 se dvěma sokety a později je rozšířit na čtyřsoketové servery, jakmile to budou potřeby podniku vyžadovat. Firmy tak mohou zaplatit jen za kapacitu, kterou potřebují v okamžiku nákupu, a mohou přitom servery flexibilně škálovat a chránit své investice. LS42 a x3755 jsou jediné servery na trhu, které jsou k dispozici za výchozí cenu dvousoketového systému a klient je podle svých požadavků může upgradovat na čtyři sokety.

Blade servery IBM BladeCenter LS22 a LS42 jsou k dispozici s flash disky bez mechanických součástí (solid-state), které jsou až čtyřikrát spolehlivější než tradiční disky a mají o 87 procent nižší spotřebu energie. Úspora na každý blade pak odpovídá 20 wattům.

Nové servery výrazně pomohou klientům vyvíjet nová podniková datová centra, která nabídnou podstatně vyšší efektivitu provozu a umožní rychle zavádět nové služby na podporu budoucího růstu. IBM pomáhá klientům přecházet na novou architekturu prostřednictvím doporučených postupů pro virtualizaci, zelené IT, správu služeb a cloud computing.

O společnosti IBM
Další informace o společnosti IBM najdete na webu: ibm.com/cz.

Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií