IBM uvádí software a služby pro lepší orientaci v záplavě dat

[Tisková zpráva] Řím, Itálie: Společnost IBM oznámila nový software a služby, které mají organizacím pomoci využít rostoucí objemy nejrůznějších dat k transformaci jejich podnikání prostřednictvím analytických nástrojů.

O významu orientace v byznysu a analytických nástrojů vypovídá IBM 2010 Global CEO Study, která odhaluje nové přístupy předních společností, díky nimž zvládají komplikovanost podnikatelského prostředí a nacházejí příležitosti k růstu. Více než 60 % dotazovaných generálních ředitelů zmiňuje transformaci průmyslu a informační explozi jako nejvýznamnější faktory, kterým budou jejich organizace v příštích 5 letech čelit.

IBM tímto oznámením rozšiřuje své portfolio a své investice do analytických a informačních nástrojů a to prostřednictvím:

• Nových služeb a řešení, která mají obchodním a IT manažerům pomoci řešit výzvy spojené s nárůstem dat petabajtových objemů, jinak nazývaných Big Data.
  • Nových softwarových funkcí, které pomohou společnostem zlepšit správu a řízení životního cyklu případů (case management) například v oblasti sociálních služeb, registrace členů zdravotního pojištění a pojistného plnění a zajistí, aby tyto procesy probíhaly efektivněji a s větší možností spolupráce. Tyto funkce zahrnují správu podnikového obsahu, správu podnikových procesů, analýzy, podniková pravidla a sociální software.
  • Nových oborově specifických analytických modelů pro banky a pojišťovny, které jim pomohou plnit regulační požadavky jako Basel II.

Plné znění zprávy v anglické verzi naleznete na: