IBM vyvine novou podnikovou integrační platformu pro společnost MITAS

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika – 10. listopadu 2008: Společnosti IBM (NYSE:IBM) a MITAS, jeden z vedoucích evropských výrobců pneumatik, dnes oznámily podepsání dohody, na základě které IBM vyvine pro MITAS novou podnikovou integrační platformu založenou na principech servisně orientované architektury (SOA).

Nová integrační platforma umožní integraci systému SAP ERP 6.0 a dalších podnikových aplikací a výrazně zjednoduší propojení a správu externích aplikací, čímž zkrátí čas potřebný zejména pro zavádění změn. Další výhodou zavedení nové platformy ve společnosti MITAS jsou také značné úspory plynoucí z jednodušší administrace celého systému. Smlouva byla podepsána v září 2008.

Nová smlouva navazuje na úspěšnou spolupráci společností IBM a MITAS ze začátku letošního roku, kdy IBM spolu se svým subdodavatelem, společností Inter-Informatics, implementovaly novou elektronickou informační aplikaci Tyres Information System (TIS) ve společnosti MITAS. Řešení IBM, které bylo zavedeno v první polovině roku 2008, tvoří nezbytnou součást výroby mimosilničních plášťů Mitas, podporuje cyklus vývoje plášťů, zpracovává data o použitých materiálech a generuje pracovní postupy pro konkrétní stroje a činnosti.

O společnosti IBM
Další informace o společnosti IBM najdete na webu: www.ibm.com/cz.

O společnosti MITAS
Další informace o společnosti Mitas najdete na webu: www.mitas.cz.

O společnosti Inter-Informatics
Další informace o společnosti Inter-Informatics najdete na webu: www.inter-informatics.cz.