IBM zvedá laťku bezpečnostního testování

23. 2. 2009

[Tisková zpráva] IBM Internet Security Systems vyzývá bezpečnostní firmy, aby podporovaly měsíční testování pro konzistentní, preventivní zabezpečení před vyvíjejícími se hrozbami

Atlanta, Georgia – 3. února 2009: Společnost IBM (NYSE: IBM) se jako první výrobce zavázala k měsíčnímu testování měření bezpečnostní efektivity celého svého produktového portfolia. Testování bude zajišťovat přední nezávislá globální testovací společnost NSS Labs, která se zabývá testováním a certifikací bezpečnostních produktů. Zároveň IBM Internet Security Systems (ISS) oznamuje výsledky nejnovější zprávy NSS Labs Security Update Monitor (SUM) z prosince, která prokázala 100procentní ochranu před testovanými hrozbami.

IBM ISS začala měřit efektivitu svých bezpečnostních produktů v roce 2002, aby měla jistotu, že její výzkumný a vývojový tým drží krok s vývojem hrozeb. Koncem roku 2008 se společnost rozhodla nechat nezávisle otestovat celé portfolio svých produktů od nástroje pro jednotnou správu hrozeb až po produkty pro zabezpečení hostitelských počítačů a sítě. Kromě testování efektivity zabezpečení nechala IBM ISS otestovat produkty IBM ISS Proventia Server for Windows 2.0 a Proventia Multifunction Gateway, zda jejich funkčnost vyhovuje požadavkům standardu PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard).

Produkt IBM GX6116 Network IPS vykázal 100procentní přesnost ochrany před nejnovějšími hrozbami vybranými laboratoří NSS v prosinci 2008, což je pokrok proti 96% úspěšnosti v listopadu. IBM nastavila laťku hodně vysoko. IBM a NSS Labs společně povzbuzují ostatní výrobce bezpečnostních produktů, aby také nechávali každý měsíc testovat celé své produktové portfolio a využili tuto zdravou konkurenci k ještě lepším inovacím.

Prosincová zpráva SUM vychází z testování bezpečnostního produktu IBM ISS Proventia Network IPS proti současným hrozbám. Odborníci NSS Labs použili řadu hrozeb proti nejobvyklejším aplikacím a operačním systémům až čtyři roky do minulosti, aby reflektovali jak nejčerstvější útoky, tak starší hrozby, které se stále objevují. Celá zpráva SUM je k dispozici na adrese: http://nsslab­s.com/IPS-SUM/ibm-iss-proventia-nips-gx6116–2008-december.html

Kromě důležitých výsledků IBM ISS ve zprávě SUM ověřila společnost NSS Labs v dubnu 2008 komplexní podporu požadované funkčnosti PCI DSS u produktů Proventia Multifunction Gateway a Proventia Server for Windows 2.0. A koncem minulého roku otestovala NSS Labs také IBM ISS Proventia Server for Windows 2.0., který podle výsledků rozpozná a zablokuje 98,5 procenta všech hrozeb.

Tyto testy dokládají závazek společnosti IBM ISS zvyšovat zabezpečení všech svých produktů a také zajistit, aby byly vybaveny patřičnými funkcemi, které pomohou zákazníkům prokázat shodu s bezpečnostními předpisy.

O společnosti IBM
Další informace o společnosti IBM najdete na webu: ibm.com/cz.

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře