IceWarp Mail server 9.2.1 – První na trhu s vícevrstvou filtrací spamu a plnou podporou mobilních služeb

28. 5. 2008

[Tisková zpráva] Praha 27. 5. 2008 - Nová verze produktu IceWarp Mail server znamená velký milník v již sedmiletém vývoji produktu. Přináší dva nové moduly, 150 nových funkcí a 39 oprav. Velkou změnou v produktu je také plná podpora mobilních služeb, zejména v implementaci technologie Push, vylepšené podpoře univerzálního protokolu pro synchronizaci SyncML a integrované SMS bráně.

Vícevrstvá filtrace Spamu – aneb už žádné podvrhnuté e-maily z banky
Novinkou v produktu je také nová metodika filtrace nevyžádané pošty ve znamení služby IceWarp Antispam Live! Služba je založena na známé technologii společnosti Commtouch, která je jedním ze světových lídrů v oblasti filtrace nevyžádané pošty. Způsob identifikace Spamu není založen na standardním hodnocení obsahu, hlaviček a ostatních atributech zprávy, ale na unikátním algoritmu, jehož základem je analýza příchozích spojení. Během analýzy je brán v potaz počet spojení, jejich struktura a původ. Každé spojení je v reálném čase ověřováno oproti sdílené síti ostatních instalací e-mailových serverů po celém světě.

Všechny servery, které jsou součástí této sítě,tak mohou navzájem komunikovat a vyměňovat si informace o útočnících, struktuře útoku a obecných vlastnostech pokusů o kompromitaci mailové komunikace. Jedná se tedy o naprosto unikátní řešení odhalování potenciálního nebezpečí ze strany nejen odesilatelů nevyžádané pošty, ale také zdrojů Malwaru, Exploitů, Phishingu a nejrůznějším metodám sociálního inženýrství. Antispam Live! je doplňkovým produktem ke standardnímu modulu Instant Antispam, který využívá vlastní offline metody k identifikaci Spamu na základě analýzy obsahu. Použití obou technik zaručuje téměř 100% účinnost a velmi malé procento false positive zpráv.

Adam Paclt, ředitel IceWarp Czech Republic, k tomu dodává : „Jsme si vědomi slabin klasické analýzy a filtrace Spamu. Právě tyto slabiny pak způsobují bezpečnostní hrozby, jakým museli čelit klienti některých bankovních ústavů v ČR. My máme řešení jako jedni z prvních na trhu. Doplněním technologie o online službu Antispam Live! jsme však vytvořili unikátní produkt, který přináší funkcionalitu jinak známou jen z korporátních produktů, které jsou velmi nákladné na pořízení.”

Sdílení dat rozšířeno o plnou podporu mobilních služeb a SMS bránu
Mnoho inovací zaznamenal i IceWarp GroupWare určený pro spolupráci v týmu, sdílení a synchronizaci dat. Novinkou je také plná podpora mobilních služeb, protože IceWarp server obsahuje integrovanou vlastní SMS bránu, jejíž hlavní funkcí je odesílání upozornění na nové e-maily nebo kalendářové záznamy. V praxi to znamená, že mobilní telefon dostane ve speciálně formátované SMS zprávě upozornění na potřebu synchronizace v případě přidání některé položky do GroupWaru. Tím může například dojít k přidání nového kontaktu v Outlooku a k jeho automatickému vytvoření v mobilním telefonu (automatickou synchonizaci).

Prioritou je interoperabilita a snadná zpráva pracovních stanic Dalším novinkou ve verzi 9.2 je větší podpora Mac platformy. Uživatelé Mac platformy mohou pracovat s novým IceWarp WebMail rozhraním plně založeným na technologii Web 2.0, nebo používat iCal pro plánování svého harmonogramu. V dalších verzích se připravuje rozšíření pro plnou podporu mobilních zařízení Apple iPhone. Z pohledu správců sítí je nutné zmínit dvě významné inovace. První z nich je možnost vzdálené aktualizace MS Outlook konektorů, které mají za úkol synchronizaci položek mezi serverem a klientským Outlookem a také možnost přímého ověřování oproti doménovému řadiči bez nutnosti konfigurace hesla v konektoru. S novou verzí určenou pro platformu Windows se na trhu objevila nová verze určená pro organizace, využívající platformu Linux.

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO