iCom Vision Holding uvedl své akcie na trhu NewConnect

27. 3. 2011

[Tisková zpráva] Dnes 23. 3. 2011 bylo na varšavské burze, konkrétně na trhu NewConnect, zahájeno obchodování akcií české společnosti iCom Vision Holding, specializující se na vývoj aplikací do mobilních telefonů. Poptávka po akciích v rámci procesu neveřejné nabídky překročila hodnotu nabízených akcií téměř o jednu čtvrtinu.

V neveřejné nabídce, která probíhala v prosinci loňského roku, byl nabízen celkem jeden milion nově vydaných akcií, což představuje 49% vydaného kapitálu společnosti iCom Vision Holding. Poptávka po akciích v rámci procesu neveřejné nabídky překročila hodnotu nabízených akcií téměř o jednu čtvrtinu a celková kapitalizace společnosti stanovená na základě nabídkové ceny tak dosáhla výše 35,140,000 Kč.

„Uvedení společnosti iCom Vision Holding na burzu NewConnect je významnou událostí v historii společnosti,“ říká Tomáš Prošek, člen představenstva pověřený řízením vztahů s investory společnosti iCom Vision Holding, a dodává: „Vstup na burzu a s tím spojené finanční prostředky, které naše společnost získala, nám umožní realizaci ambiciózního cíle stát se významným hráčem na poli online komunikace, zejména v oblasti technologií mobilních sítí, a zároveň budovat dlouhodobé vztahy s našimi zákazníky. Jménem společnosti bych rád poděkoval našim českým a polským investorům za jejich zájem o naše akcie a za důvěru, kterou vložili do našeho podnikatelského záměru.“

Jan Procházka, ředitel polských operací společnosti CYRRUS, uvedl: „iCom Vision je třetí firmou, která od dnešního dne působí na trhu NewConnect, a pevně věřím, že bude minimálně stejně úspěšná jako Photon a BGS, kteří si již našli své pevné místo v portfoliích investorů nejen v Polsku. Sektor mobilních aplikací je velice dynamický a stejnou dynamiku očekáváme i od jejich akcií. Již první den ukázal, že i polská burzovní veřejnost sektoru a jeho leaderovi v ČR věří.“

Bogusława Skowroński, předsedkyně představenstva CMS ProAlfa a autorizovaná poradkyně společnosti, shrnuje: „Je nám potěšením působit jako autorizovaný poradce pro třetí českou firmu vstupující na NewConnect, který se ukázal být velmi účinnou platformou pro získávání kapitálu prostřednictvím inovativních malých a středních firem ze střední a východní Evropy. NewConnect nabízí investorům příležitost k dosažení nadprůměrných výnosů a emitentům akcií možnost, jak velmi efektivně financovat své růstové strategie.“

iCom Vision Holding, a. s. má v úmyslu použít výnos z prodeje akcií částečně na akvizice menších firem s produktovým potenciálem, částečně na vybudování povědomí značky iCom Vision na českém trhu a v neposlední řadě na dobudování týmu odborníků v oblasti online komunikace. Cílem společnosti je také posílit firemní IT infrastrukturu, která umožňuje poskytovat vysokou kvalitu a garanci služeb v České republice s možnosti expanze v regionu Střední Evropy.

O společnosti:

iCom Vision Holding, a.s. je společností, která propojuje internetové a mobilní  technologie. Pro své zákazníky realizuje marketingové  komunikace prostřednictvím mobilních technologií a on-line médií. Zaměřuje se především na vývoj a provoz aplikací pro mobilní telefony a on-line média. Společnost byla založena v roce 2002. V roce 2006 získala strategického investora, společnost ANECT a.s., podnikající v oblasti komunikačních a informačních technologií. iCom Vision je držitelem řady prestižních ocenění za inovace v oblasti vývoje mobilních aplikací.

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře