iCom Vision Holding uvedl své akcie na trhu NewConnect

27. 3. 2011

[Tisková zpráva] Dnes 23. 3. 2011 bylo na varšavské burze, konkrétně na trhu NewConnect, zahájeno obchodování akcií české společnosti iCom Vision Holding, specializující se na vývoj aplikací do mobilních telefonů. Poptávka po akciích v rámci procesu neveřejné nabídky překročila hodnotu nabízených akcií téměř o jednu čtvrtinu.

V neveřejné nabídce, která probíhala v prosinci loňského roku, byl nabízen celkem jeden milion nově vydaných akcií, což představuje 49% vydaného kapitálu společnosti iCom Vision Holding. Poptávka po akciích v rámci procesu neveřejné nabídky překročila hodnotu nabízených akcií téměř o jednu čtvrtinu a celková kapitalizace společnosti stanovená na základě nabídkové ceny tak dosáhla výše 35,140,000 Kč.

„Uvedení společnosti iCom Vision Holding na burzu NewConnect je významnou událostí v historii společnosti,“ říká Tomáš Prošek, člen představenstva pověřený řízením vztahů s investory společnosti iCom Vision Holding, a dodává: „Vstup na burzu a s tím spojené finanční prostředky, které naše společnost získala, nám umožní realizaci ambiciózního cíle stát se významným hráčem na poli online komunikace, zejména v oblasti technologií mobilních sítí, a zároveň budovat dlouhodobé vztahy s našimi zákazníky. Jménem společnosti bych rád poděkoval našim českým a polským investorům za jejich zájem o naše akcie a za důvěru, kterou vložili do našeho podnikatelského záměru.“

Jan Procházka, ředitel polských operací společnosti CYRRUS, uvedl: „iCom Vision je třetí firmou, která od dnešního dne působí na trhu NewConnect, a pevně věřím, že bude minimálně stejně úspěšná jako Photon a BGS, kteří si již našli své pevné místo v portfoliích investorů nejen v Polsku. Sektor mobilních aplikací je velice dynamický a stejnou dynamiku očekáváme i od jejich akcií. Již první den ukázal, že i polská burzovní veřejnost sektoru a jeho leaderovi v ČR věří.“

Bogusława Skowroński, předsedkyně představenstva CMS ProAlfa a autorizovaná poradkyně společnosti, shrnuje: „Je nám potěšením působit jako autorizovaný poradce pro třetí českou firmu vstupující na NewConnect, který se ukázal být velmi účinnou platformou pro získávání kapitálu prostřednictvím inovativních malých a středních firem ze střední a východní Evropy. NewConnect nabízí investorům příležitost k dosažení nadprůměrných výnosů a emitentům akcií možnost, jak velmi efektivně financovat své růstové strategie.“

iCom Vision Holding, a. s. má v úmyslu použít výnos z prodeje akcií částečně na akvizice menších firem s produktovým potenciálem, částečně na vybudování povědomí značky iCom Vision na českém trhu a v neposlední řadě na dobudování týmu odborníků v oblasti online komunikace. Cílem společnosti je také posílit firemní IT infrastrukturu, která umožňuje poskytovat vysokou kvalitu a garanci služeb v České republice s možnosti expanze v regionu Střední Evropy.

O společnosti:

iCom Vision Holding, a.s. je společností, která propojuje internetové a mobilní  technologie. Pro své zákazníky realizuje marketingové  komunikace prostřednictvím mobilních technologií a on-line médií. Zaměřuje se především na vývoj a provoz aplikací pro mobilní telefony a on-line média. Společnost byla založena v roce 2002. V roce 2006 získala strategického investora, společnost ANECT a.s., podnikající v oblasti komunikačních a informačních technologií. iCom Vision je držitelem řady prestižních ocenění za inovace v oblasti vývoje mobilních aplikací.

Vitalia.cz: Když bílkoviny, tak jíme ty nekvalitní

Když bílkoviny, tak jíme ty nekvalitní

Podnikatel.cz: Poslanci chtějí sebrat majetek Bakalovi

Poslanci chtějí sebrat majetek Bakalovi

Root.cz: Prvních 700 routerů Omnia je hotových

Prvních 700 routerů Omnia je hotových

Podnikatel.cz: ČOI zamířila na e-shopy. Zaplatí 1,5 milionu

ČOI zamířila na e-shopy. Zaplatí 1,5 milionu

120na80.cz: Co je padesátkrát sladší než cukr?

Co je padesátkrát sladší než cukr?

DigiZone.cz: DVB-T2 ověřeno: seznam TV zveřejněn

DVB-T2 ověřeno: seznam TV zveřejněn

Vitalia.cz: Tradiční čínská medicína a rakovina

Tradiční čínská medicína a rakovina

Podnikatel.cz: Letáky? Lidi zuří, ale ony stále fungují

Letáky? Lidi zuří, ale ony stále fungují

Podnikatel.cz: EET pro e-shopy? Postavené na hlavu

EET pro e-shopy? Postavené na hlavu

DigiZone.cz: Nova opět stahuje „milionáře“

Nova opět stahuje „milionáře“

Vitalia.cz: Tesco nabízí desítky tun jídla zdarma

Tesco nabízí desítky tun jídla zdarma

DigiZone.cz: Pure má tři nové přijímače DAB

Pure má tři nové přijímače DAB

DigiZone.cz: Samsung EVO-S: novinka pro Skylink

Samsung EVO-S: novinka pro Skylink

Měšec.cz: TEST: Vyzkoušeli jsme pražské taxikáře

TEST: Vyzkoušeli jsme pražské taxikáře

Vitalia.cz: Tahák, jak vyzrát nad zápachem z úst

Tahák, jak vyzrát nad zápachem z úst

Podnikatel.cz: Takhle se prodávají mražené potraviny

Takhle se prodávají mražené potraviny

DigiZone.cz: Digi2GO: výborný základ, ale...

Digi2GO: výborný základ, ale...

Vitalia.cz: Muž, který miluje příliš. Ženám neimponuje

Muž, který miluje příliš. Ženám neimponuje

Vitalia.cz: dTest odhalil ten nejlepší kečup

dTest odhalil ten nejlepší kečup

Lupa.cz: Proč jsou firemní počítače pomalé?

Proč jsou firemní počítače pomalé?