iCOM Vision vstupuje na varšavskou burzu

22. 11. 2010

[Tisková zpráva] Česká společnost iCom Vision, která se zabývá vývojem softwaru pro mobilní telefony, dnes zahájila úpis akcií na varšavské burze. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je dodavatel ICT řešení ANECT, nabízí investorům menšinový podíl a emisí plánuje získat 20 až 30 milionů korun. Tato suma pak bude sloužit pro další rozvoj společnosti a expanzi na zahraniční trhy.

„iCom Vision působí na velmi perspektivním trhu mobilních aplikací. Prostřednictvím této emise nabízíme investorům možnost podílet se na probíhajícím růstu odvětví,“ řekl Miroslav Řihák, předseda představenstva společnosti ANECT a.s., která je majoritním vlastníkem iCom Vision.

Trh mobilních aplikací a softwaru, na jehož špičku v ČR iCom Vision patří, je velice perspektivní a investorům nabízí zajímavou příležitost. Podle studie analytické společnosti IDC* dnes mobilní komunikace celosvětově představují trh o hodnotě více než 850 miliard amerických dolarů, který nadále roste.

iCom Vision plánuje využít rostoucí poptávky po mobilních řešeních, podílet se formou akvizic na konsolidaci tuzemského trhu a dále expandovat na ty zahraniční, jako jsou Polsko, Maďarsko nebo Německo.

iCom Vision byla založena v roce 2002 a v roce 2006 se stala jejím většinovým vlastníkem společnost ANECT a.s. Firma má v současnosti 11 zaměstnanců, sídlí v Praze a její tržby v roce 2009 dosáhly 6,3 milionu Kč. Kromě vývoje v oblasti mobilních řešení poskytuje iCom Vision profesionální podporu na poli mobilní bezpečnosti, mobilních plateb a mikroplateb nebo tvorby multimediálního obsahu. Mezi její klienty patří významné telekomunikační společnosti, čeští a slovenští mobilní operátoři, přední výrobci mobilních telefonů a další firmy z odvětví.

*  Worldwide Mobile Trends: Steady Subscriber Growth, the Proliferation of Applications, and the Mobile Internet

ANECT a.s.

je předním dodavatelem profesionálních řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií. Od svého vzniku se společnost orientuje na komplexní dodávky v oblasti komunikačních systémů a výstavby multiprotokolových počítačových sítí pro středně velké a velké zákazníky. Nabídka služeb společnosti ANECT zahrnuje analýzy, konzultace, poradenství, technické návrhy, zpracování projektů, projektové řízení, instalace technologií, záruční a pozáruční servis, servisní pohotovost, technickou podporu a školení uživatelů. V rámci zajištění kvality komplexních služeb zákazníkům je ANECT partnerem předních světových firem, které se pohybují v oblasti informačních technologií a počítačových sítí. ANECT dosáhl významné pozice mezi IT firmami získáním nejvyšších úrovní certifikací u svých klíčových partnerů. K zákazníkům firmy ANECT patří velké společnosti a organizace jako ministerstva, banky, pojišťovny, poskytovatelé služeb a mnoho dalších.

Více informací o společnosti lze nalézt na stránkách www.anect.cz

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky