ICQ oslavuje 30 milionů aktivních uživatelů

29. 5. 2008

[Tisková zpráva] V dubnu bylo přes ICQ rozesláno téměř 12 miliard zpráv, od prvního použití ICQ, před 11 lety, si tento program nainstalovalo a začalo využívat už 425 milionů lidí. Technologie, která předběhla svou dobu, si rychle získala příznivce po celém světě. Dnes ICQ využívá komunita čítající přes 30 milionů aktivních uživatelů po celém světě. Tento údaj potvrzuje, že uživatelů ICQ v posledních letech pravidelně přibývá. Jen za minulý rok ICQ zaznamenalo 30% nárůst počtu aktivních uživatelů (aktivní uživatel = přihlásil se alespoň jednou za poslední měsíc). V České republice je dnes ICQ jedním z nejpopulárnějších prostředků rychlé komunikace, využívají ho více než 2 miliony aktivních uživatelů.

Každý den přes 15 milionů uživatelů přihlášených k ICQ rozešle kolem 350 milionů vzkazů, takže za měsíc už se počet rozeslaných zpráv blíží k úctyhodné hranici 12 miliard. Z 12 miliard vzkazů, které si mezi sebou v dubnu uživatelé vyměnili, 1,5 miliardy poslali Češi.

Celosvětově je 55% uživatelů ICQ mužského pohlaví a 80% uživatelů je ve věku od 13 do 29 let. V České republice je poměr mužů a žen vyrovnanější, 52% mužů na 48% žen a 68% českých uživatelů je ve věku mezi 13 a 24 lety.

Jedním z důvodů, proč je ICQ v Česku tak populární, je také spolupráce s portálem Atlas.cz. Toto tvrzení dokládá i fakt, že 1,3 milionů z celkového počtu 2 milionů českých uživatelů používá do češtiny přeloženou verzi ICQ, kterou Atlas vytvořil na míru českým uživatelům. V poslední době Češi objevili také kouzlo SMS zpráv, které se přes ICQ dají zdarma rozesílat do všech sítí českých mobilních operátorů. Jen za duben si Češi přes ICQ vyměnili téměř 6 milionů SMS zpráv.

Úspěch ICQ je podporován neustále vylepšovanými službami, možnostmi individuálního nastavení a silným povědomím o značce ICQ. Podle posledních průzkumů je v České republice ICQ označováno jako „zábavný a cool komunikační nástroj, který musím mít, protože ho mají všichni moji kamarádi“.

„Těší nás, že v dnešní době rychlých změn, kdy většina médií spíše stagnuje, můžeme oficiálně oznámit další nárůst. Počet aktivních uživatelů ICQ už se vyšplhal na hranici 30 milionů,” říká Orey Gilliam, generální ředitel ICQ, a pokračuje: „Z ICQ se stala multifunkční komunikační platforma pro mezinárodní i lokální komunity, jako je například ta v ČR. Právě čeští fanoušci ICQ patří mezi jedny z nejvěrnějších.“

„Globální strategií ICQ je oslovit nové uživatele prostřednictvím spolupráce s partnery nabízejícími další specializované služby, vydavateli her nebo mobilními operátory. Také české ICQ se bude ubírat podobnou cestou, rostoucí zájem o SMS zprávy nás v tom jen utvrzuje,“ doplňuje Ondřej Švihálek, ředitel komunikačních a komunitních služeb společnosti Centrum Holdings.

(další informace na: http://icq.atlas­.cz)
Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Říká amoleta - a myslí palačinka

Říká amoleta - a myslí palačinka

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Lupa.cz: Slevové šílenství je tu. Kde nakoupit na Black Friday?

Slevové šílenství je tu. Kde nakoupit na Black Friday?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?