IDC: SAP opět dominuje s podílem 19,5 % na trhu Business Intelligence

[Tisková zpráva] Společnost SAP dosáhla v loňském roce 19,5% podílu na trhu řešení pro Business Intelligence, analytických aplikací a softwaru pro řízení firemní výkonnosti, s celkovými tržbami 1,557 milionu dolarů. Na trhu aplikací pro finanční výkonnost a strategické řízení dosáhl SAP 23,7% podílu na trhu a s celkovými tržbami 535 milionu dolarů tak již čtvrtý rok po sobě překonal tempo růstu trhu. Vyplývá to ze zprávy analytické společnosti IDC.

„Setrvalý zájem o řešení Business Intelligence je v současné době naprosto logický. Vždyť firmy jsou pod vysokým tlakem na stálý růst efektivity – potřebují tak mít kdykoliv přehled o výkonnosti jednotlivých oddělení, přidané hodnotě konkrétních produktů či přínosech svých obchodníků. Pokud mají díky nástrojům Business Intelligence tyto informace a analýzy k dispozici, mohou snadněji dělat správná rozhodnutí, která jsou pro úspěch v konkurenčním prostředí nezbytná,“ řekl Petr Viktora, generální ředitel společnosti SAP ČR.

Studie IDC dále uvádí, že trh Business Intelligence nepřestal v roce 2009 růst i přes negativní růst celkového trhu informačních technologií. K pokračujícímu růstu společnosti SAP na trhu aplikací pro finanční výkonnost a strategické řízení přispívá rozsáhlé portfolio řešení pro řízení chodu podniku (EPM), včetně strategie řízení, profitability a řízení nákladů, plánování a konsolidace a řízení rizik.

O společnosti SAP
SAP je největším světovým poskytovatel aplikačního softwaru pro podniky a organizace všech velikostí. Subjektům působícím ve více než 25 oborech umožňují řešení SAP být nejlépe řízenými organizacemi svého druhu. Společnost SAP má více než 97 tisíc zákazníků ve 120 zemích a její akcie jsou obchodovány na několika světových burzách – včetně Frankfurt Stock Exchange a NYSE – pod kódovým označením „SAP“. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala přibližně 900 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

Portfolio SAP BusinessObjects mění způsob fungování organizací prostřednictvím propojení lidí, informací a podnikání. Díky otevřeným řešením, která pracují v heterogenních prostředích a v oblastech jako jsou „business inteligence“, řízení informací, řízení výkonnosti firem a kontrola, řízení rizik a dodržování standardů, umožňuje portfolio SAP BusinessObjects organizacím každodenně uskutečňovat jejich vytýčené strategie.

Více informací najdete na www.sap.com.