IFS Retail přichází s inovativním řešením plánování sortimentu pro maloobchod

[Tisková zpráva] Společnost IFS Retail uzavřela dohodu o partnerství s americkým dodavatelem řešení plánování sortimentu společností daVinci. IFS Retail se na základě dohody stává výhradním distributorem tohoto řešení na evropském trhu. Systém se stane součástí plně integrovaného balíku end2end retail pro maloobchodní firmy.

Plánování a nákup zboží patří pro maloobchody i velkoobchody mezi nejkritičtější oblasti provozu, proto má pro ně spolehlivá IT podpora zásadní význam. Správný poměr sortimentu od nejvyšší úrovně až po detailní plánování parametrů zboží na úrovni jednotlivých položek je pro zajištění a zvyšování ziskovosti rozhodující. Řešení společnosti daVinci kromě jiného umožňuje firmám vizualizovat uspořádání a obsah obchodu, organizovat plánování podle oddělení nebo produktu a sledovat odhadované marže, ceny a náklady pro různé scénáře.

„Už nějakou dobu jsme hledali řešení, které by odpovídalo specifickým požadavkům plánování sortimentu. Systém společnosti daVinci splnil všechny naše nároky i očekávání. daVinci se plně soustředí pouze na tuto problematiku a má od své přesvědčivé zákaznické základny solidní reference. Věříme, že toto řešení osloví i naše zákazníky,“ řekl Denis Van Nunen, generální ředitel společnosti IFS Retail.

IFS Retail je společný podnik společností IFS a Centric, který spojuje řešení Centric pro prodejní místa, sklady a distribuci s podnikovým informačním systémem IFS Applications. Společný produkt se nazývá end2end retail a poskytuje maloobchodním firmám komplexní, plně integrované a agilní podnikové řešení zahrnující společnou podporu a plán implementace. Snižuje riziko související s integrací a omezuje vysoké náklady spojené s časově náročnými implementacemi systémů ERP v maloobchodních firmách. Řešení IFS pro maloobchod pokrývá celý hodnotový řetězec od plánování a nákupu až po distribuci a řízení obchodních domů. IFS Aplikace podporují všechny zásadní podnikové procesy včetně základní správy dat, automatického doplňování zboží, řízení kampaní, lidských zdrojů a dlouhodobého plánování.

O společnosti daVinci
Řešení společnosti daVinci pomáhá maloobchodníkům a velkoobchodníkům zvyšovat tržby a ziskovost plánováním a nabídkou optimálního sortimentu zákazníkům. Integrací analytických nástrojů business intelligence se znalostí kupujících pomáhá daVinci obchodům utvářet sortiment uzpůsobený vkusu každého trhu. Čerpáním z rozsáhlých zkušeností a přímé znalosti průmyslu překlenuje daVinci mezeru mezi koncepcí a její realizací a pomáhá dostat do obchodů ten správný produkt pro správné zákazníky.

O společnosti IFS
IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Žilině. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.

DigiZone.cz: Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku