Ignum přijímá objednávky na registraci domény EU

15. 11. 2005

Ignum přijímá objednávky na registraci domény EU

Společnost IGNUM, přední akreditovaný registrátor domén a poskytovatel webhostingu v České republice, začala přijímat plnohodnotné objednávky na registraci domény EU. Pro objednávky EU domén je již nyní možné uplatnit všechny typy přednostních práv pro domény registrované v první i druhé fázi období Sunrise (7. 12. 2005 až 6. 4. 2006).

Informace o registraci domény EU a odkaz na registrační modul, prostřednictvím kterého je možné doménu EU objednat a uhradit, najdete na adrese http://eu.dome­na.cz. Žádost bude odeslána správci evropské domény (EURid), ve lhůtě 40 dní je pak nutné dodat dokumenty opravňující k přednostní registraci na základně vlastnictví ochranných známek a ostatních obchodních či jiných značek. Zájemci, kteří o registraci doménového jména zažádají během období Sunrise, musejí splnit kritéria popsaná v dokumentu Pravidla registrace pro období Sunrise (Sunrise Rules). Stručný přehled toho nejdůležitějšího naleznete na stránce s podmínkami a pravidly registrace EU domén. Formální správnost žádosti bude posuzovat validační agent, společnost Pricewaterhou­seCoopers, o konečném přidělení domény rozhodne EURid.

Objednávat je rovněž možné i tzv. registraci běžnou, která bude uvolněna po ukončení období Sunrise 7. 4. 2006. Majitelem domény EU však bude moci být pouze osoba, firma, společnost či subjekt mající sídlo v jedné z členských zemí Evropské unie. Termín zahájení registračního procesu záleží na volbě typu registrace, čím dříve bude objednávka podána, tím vyšší je šance na získání požadované domény.

Detailní popis jednotlivých fází, pravidla a podmínky registrace, které každý zájemce musí splnit, stejně jako ceník, slovníček pojmů, často kladené dotazy a informace o možnosti bezplatného poradenství k ochranným známkám najdete souhrnně na straně o EU doméně.

Ceny registrací domén EU

Ceny přednostní registrace EU domén v zaváděcím období jsou u IGNUM stanoveny na 1 500 Kč pro státní podniky, 1 290 Kč pro ochranné známky a 2 550 Kč v případě ostatních práv. Ceny pro partnery společnosti IGNUM jsou 1 450 Kč, 1 250 Kč a 2 525 Kč. K ceně je nutné připočíst manipulační poplatek 550 Kč, který je třeba zaplatit správci EU domény i v případě, že bude žádost o registraci zamítnuta. Ostatní poplatky budou v případě zamítnutí registrace navráceny v plné výši. Všechny ceny jsou uvedeny bez DPH.

Cena běžné registrace je stanovena na 350 Kč (bez DPH), obnovovací poplatek a cena převodu k jinému registrátorovi shodně stojí rovněž 350 Kč (bez DPH). Cena pro partnery společnosti IGNUM je 325 Kč bez DPH v případě registrace, obnovovacího poplatku i převodu domény.

Lupa.cz: Na koho se v Křišťálové Lupě nedostalo?

Na koho se v Křišťálové Lupě nedostalo?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU