IGNUM rozšiřuje nabídku serverhostingu

16. 4. 2007

[Tisková zpráva] IGNUM zavádí novou službu Virtuální privátní servery a rozšiřuje nabídku dedikovaných serverů o nové varianty a výkonnější servery

Praha – 16. dubna 2007 – Společnost IGNUM, přední akreditovaný registrátor domén a poskytovatel webhostingu v České republice, nabízí novou službu Virtuální privátní servery (VPS), která vyplňuje mezeru mezi klasickým sdíleným webhostingem a dedikovanými servery. VPS disponují stejnou funkčností a výhodami jako dedikované servery, jejich pořízení je však výrazně levnější. VPS jsou nabízeny na platformě Windows i Linux, testování linuxových variant VPS je pro všechny zákazníky až do 11. května 2007 zdarma.

Revoluční technologie VPS umožňuje rozdělit fyzický server na několik virtuálních, plně samostatných serverů, které může zákazník kompletně spravovat i konfigurovat, zcela nezávisle na ostatních VPS umístěných na stejném stroji. IGNUM nabízí VPS ve třech různých konfiguracích, které se liší především vyhrazeným diskovým prostorem, výkonem procesoru a velikostí operační paměti. Cena měsíčního pronájmu VPS začíná již od 490 Kč bez DPH.

Výhody řešení VPS:

• Srovnatelné funkce při podstatně nižší ceně ve srovnání s dedikovanými servery.
  • Plný administrátorský přístup nebo přehledné administrační rozhraní nástroje Plesk pro správu aplikací serverů.
  • Provoz služeb na operačních systémech Windows 2003 a Linux, včetně jejich 64bitových variant.
  • Velmi rychlé zprovoznění serveru.

„Služba VPS je vhodná především pro projekty, kterým kvůli potřebným nastavením nevyhovují možnosti běžného webhostingu,“ řekl Marek Erneker, výkonný ředitel společnosti IGNUM. „VPS je také ideální pro projekty, u kterých provozovatelé očekávají další růst a plánují v budoucnu přechod na vlastní dedikovaný server.“

Nabídka VPS
Popis konfigurací a ceny nabízených variant služby VPS jsou k dispozici na adrese http://vps.ig­num.cz. Každý zákazník automaticky získá možnost jednoduché správy serveru přes webové rozhraní aplikace Plesk pro 10 domén, přístup ke správě VPS pomocí administračního rozhraní, plný administrátorský přístup (SSH nebo Terminal Server) a další služby. Linuxové varianty VPS je možné až do 11. května 2007 testovat zcela zdarma.

Nové varianty dedikovaných serverů
Společnost IGNUM dále rozšiřuje nabídku dedikovaných serverů a posiluje hardwarovou konfiguraci jednotlivých variant. Výkonnější hardware nyní lépe odpovídá nárokům zákazníků společnosti IGNUM a umožňuje další budoucí navýšení výkonu strojů. Všechny dedikované servery nyní také nabízí možnost lepší ochrany před ztrátou dat pomocí zrcadlení disků s využitím technologie RAID. Nové konfigurace serverů využívají nejvýkonnější modely procesorů Intel®, včetně 2 a 4jádrových procesorů Intel® Xeon®.

„Nové varianty dedikovaných serverů jsou připraveny vyhovět požadavkům na výkon a spolehlivost i těch nejnáročnějších zákazníků,“ dodal Marek Erneker. „Použité servery vykazují nejen vysokou spolehlivost, ale jsou rovněž připraveny na další růst nároků našich zákazníků. Kromě devíti standardizovaných variant serverů zůstává v naší nabídce samozřejmě také varianta Custom, která umožňuje přesnou konfiguraci serveru podle přání zákazníka.“

Nabídka dedikovaných serverů
Kompletní nabídku a ceník dedikovaných serverů najdete na adrese http://server­hosting.ignum­.cz. Součástí nabídky je monitoring serverů, zabezpečení firewallem, pravidelné zálohování dat, administrace serveru, možnost vzdáleného restartu, kvalifikovaná technická podpora a další služby.

Vitalia.cz: Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Platební brány a EET? Stále s otazníkem

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů