IGNUM slaví 10. narozeniny

1. 3. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 1. 3. 2010 – Společnost IGNUM, přední český registrátor domén a poskytovatel profesionálních hostingových služeb, slaví 10. výročí svého založení. Přestože 29. únor, datum, na které výročí připadá, letos v kalendáři nenajdeme, je co oslavovat. Společnost spravuje již téměř 150 000 domén, stovky virtuálních i fyzických serverů a poskytuje celou řadu profesionálních služeb. U příležitosti výročí IGNUM představuje zábavnou microsite www.ignumoviny.cz.

„Společnost IGNUM za deset let své existence urazila velmi dlouhou cestu. Podařilo se jí kontinuálně rozšiřovat portfolio nabízených hostingových služeb, stát se členem českých i mezinárodních profesních organizací, navázat partnerství se společností SWsoft, zprovoznit první český mirror server SourceForge a mnoho dalšího,“ říká Marek Erneker, výkonný ředitel IGNUM a doplňuje: „Neusínáme na vavřínech a neustále investujeme do našeho technologického zázemí. Pro nadcházející období připravujeme například zvýhodněnou nabídku virtuálních dedikovaných serverů nebo zajímavé novinky v oblasti domén.“

Během uplynulých deseti let IGNUM pro své zákazníky postupně připravilo několik hostingových variant, které se svou šíří a charakteristikami výrazně odlišovaly od nabídek ostatních společností na trhu. IGNUM poskytuje vše od specializovaných typů hostingu, jako např. Exchange Hosting, ColdFusion nebo Joomla! přes virtuální privátní a dedikované servery až po klasické fyzické servery, které jsou bezpečně uloženy ve čtyřech na sobě nezávislých telehousech.

V loňském roce společnost představila novou diferencovanou nabídku webhostingových služeb pro webové projekty všech velikostí. Mezi její spokojené zákazníky patří řada společností, jako např. GTS Novera, Telefónica O2, ČSOB, Sazka, Tiscali nebo internetové portály centrum.cz a seznam.cz. Kvalita jejích vybraných služeb byla navíc oceněna v soutěži TOP HOSTINGY 2009.

Společnost IGNUM drží hned několik primátů, např. již v roce 2004 nabídla podporu protokolu IPv6, a to jako první hostingová společnost v České republice. Jako první ve východní Evropě nabídla řešení firemní komunikace postavené na referenční architektuře Microsoftu – Microsoft Exchange 2007. V roce 2009 zprovoznila první český mirror server SourceForge, čímž výrazně podpořila komunitu opensource.

V roce 2006 se společnost IGNUM stala registrátorem domén ENUM, je členem českého sdružení ISP NIX, CZ.NIC a RIPE. V současné době zajišťuje internetovou konektivitu XXI. zimních olympijských her. V rámci svých CSR aktivit také podporuje řadu zajímavých internetových projektů.

Oslavy výročí jsou spojeny se speciální microsite maskota společnosti Johnyho Weba, a to na adrese www.ignumoviny.cz.

O společnosti IGNUM, s.r.o.
Společnost IGNUM je profesionální poskytovatel hostingových služeb a registrátor internetových domén, který si zakládá na individuálním přístupu k zákazníkům. IGNUM je členem sdružení CZ.NIC, NIX.CZ a RIPE, disponuje vlastní sítí a má statut ISP. IGNUM patří mezi největší české poskytovatele hostingových služeb, v současné době se počtem CZ domén ve své správě řadí na 2. místo. Další informace o službách společnosti IGNUM získáte na adrese www.IGNUM.cz.

Vitalia.cz: Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: V SAPĚ našli nelegální porážku kachen

V SAPĚ našli nelegální porážku kachen

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?