IGNUM spravuje již 100 000 domén

[Tisková zpráva] IGNUM zaznamenává nadstandardní přírůstky registrací všech typů domén; od 9. ledna má ve své správě již 100 000 domén; na doménovém trhu IGNUM působí přes 4 roky.

Praha 9. ledna 2008 – Společnost IGNUM, přední akreditovaný registrátor domén a poskytovatel webhostingu v České republice, překročila hranici 100 000 spravovaných domén pro více než 35 000 zákazníků. Z celkového počtu 100 000 domén je 68 006 domén CZ, 16 737 generických domén, 10 089 domén EU a 5 168 ostatních doménových jmen. IGNUM se s více než 18% podílem na všech registrovaných doménách CZ řadí na třetí příčku mezi registrátory domén v ČR.

Jsou to právě 4 roky, 3 měsíce a 8 dní co společnost IGNUM vstoupila na doménový trh. Během této doby si vybudovala silnou pozici na českém trhu a patří jí přední místa mezi poskytovateli doménových služeb. K registraci a správě více než 60 různých typů doménových jmen používá jedinečný systém DOMENA.CZ, který zcela automaticky vyřizuje požadavky zadané zákazníky a díky tomu je možné objednanou doménu začít používat během několika minut. Podrobnější informace o systému DOMENA.CZ naleznete na adrese http://www.do­mena.cz.

„Naše dosavadní působení na doménovém trhu hodnotíme velmi pozitivně. Navíc během celého loňského roku jsme zaznamenávali nadstandardní přírůstky registrací všech typů domén. Průměrně jsme evidovali 2 682 nových domén měsíčně. Tento nárůst přičítáme především vysoké kvalitě a rozsahu služeb v rámci systému DOMENA.CZ, které zdarma poskytujeme našim zákazníkům. Dále jsme uvedli několik úspěšných slevových akcí, ve kterých byly trvale sníženy ceny EU, CZ i generických domén (COM, NET, INFO, BIZ a ORG),“ řekl Marek Erneker, výkonný ředitel společnosti IGNUM. „Také byl zaveden nový partnerský program a navíc se nám podařilo převzít správu domén od dvou konkurenčních českých registrátorů, jejichž zákazníci dále využívají našich služeb.“

IGNUM nabízí všem svým zákazníkům možnost získat zvýhodněný ceník doménových služeb díky partnerského programu služby DOMENA.CZ. Více informací o tomto programu získáte na adrese http://partner­.domena.cz/.

Kromě poskytování vlastních služeb zajišťuje IGNUM kompletní webhostingové služby pro společnost GTS Novera. Mezi další významné zákazníky patří například společnosti Telefonica O2, Vodafone, Tiscali, Sazka, ČSOB, České aerolinie, Unicorn, hlavní město Praha, vyhledávač Jyxo nebo internetové portály Centrum.cz a Seznam.cz.