IGNUM zaznamenává nadstandardní přírůstky registrací domén

24. 10. 2007

[Tisková zpráva] Počet domén CZ registrovaných prostřednictvím společnosti IGNUM roste nejrychleji ze všech registrátorů; IGNUM získává nové partnery

Praha 22. října 2007 – Společnost IGNUM, přední akreditovaný registrátor domén a poskytovatel webhostingu v České republice, zaznamenává v měsíci říjnu nadstandardní přírůstky registrací domén CZ. Od 1. dubna tohoto roku do dnešního dne je IGNUM s průměrným měsíčním přírůstkem 2 236 domén nejrychleji rostoucím registrátorem domén CZ. Celkem IGNUM spravuje téměř 63 500 domén CZ, což představuje více než 18 % z bezmála 350 000 registrovaných domén CZ. Díky tomu patří společnosti IGNUM druhý největší podíl na trhu registrovaných českých národních domén.

Od počátku měsíce října bylo u společnosti IGNUM nově zaregistrováno více než 2 000 domén CZ. Takto významný nárůst počtu registrovaných domén CZ je přičítán především snížení velkoobchodní ceny domény CZ sdružením CZ.NIC, správcem národní domény CZ, na které společnost IGNUM reagovala zlevněním registrací pro zákazníky. Nová cena roční registrace domény CZ pro běžného zákazníka je 285 Kč (dříve 498 Kč), zákazníci s množstevní slevou zaplatí 265 Kč (dříve 475 Kč) a cena registrací pro partnery IGNUM činí 230 Kč (dříve 440 Kč). Cena za prodloužení platnosti domény na další rok je totožná s cenou za první registraci. (Všechny ceny jsou uvedeny bez 19% DPH.)

„Počátkem října jsme přešli na nový registrační systém pro správu domény CZ, který spustilo sdružení CZ.NIC, a výrazně jsme zlevnili registrace domén CZ,“ řekl Marek Erneker, výkonný ředitel společnosti IGNUM. „Díky vysoké kvalitě našich služeb dosahujeme v tomto roce značných přírůstků v počtu domén CZ v naší správě a daří se nám také uzavírat nová partnerství. Věřím, že tento trend bude i nadále pokračovat a že rozsahem a kvalitou naší nabídky služeb přilákáme do budoucna další spokojené zákazníky.“

IGNUM získává nové partnery
Výhodné podmínky partnerského programu lákají k IGNUM stále nové partnery. V nedávně době uzavřela společnost IGNUM partnerství například se společnostmi CZI, s.r.o., Datac, spol s r.o. a ABF, a.s., které do správy IGNUM převedly celkem 571 domén CZ.

„Naše společnost spravuje pro své zákazníky více než 300 domén CZ,“ řekla Barbora Bartíková, marketing manažer společnosti CZI, s.r.o., předního českého dodavatele e-business softwaru. „Proto jsme hledali spolehlivého partnera, který nám nabídne nejen výhodné finanční podmínky, ale rovněž i bohatou škálu služeb a přehledné rozhraní pro správu domén. Partnerství s IGNUM našim požadavkům naprosto vyhovuje.“

Nabídka pro partnery a partnerský ceník IGNUM s podrobnými informacemi je k dispozici na adrese http://partner­.domena.cz/.

Počty domén ve správě IGNUM
Služba DOMENA.CZ eviduje přes 35 000 zákazníků, pro které spravuje IGNUM více než 93 000 domén. Kromě téměř 63 500 domén CZ spravuje IGNUM také 16 000 generických domén (COM, INFO, NET, BIZ a ORG), přes 9 300 domén EU a více než 4 800 dalších evropských, světových či exotických domén. Pokud se zaměříme na statistiku domén od 1. 4. 2007 do 21. 10. 2007, zjistíme, že se zaregistrovalo celkem 43 928 nových domén CZ, z tohoto počtu je téměř 34 % ve správě společnosti IGNUM. Průměrný měsíční přírůstek v tomto období byl 2 236 domén, což je 72 registrací den­ně.

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat