iKey od Rainbow Technologies získal certifikaci OPSEC od Check Point Software Technologies

27. 3. 2001

Certifikace je dokladem interoperability autentizačního předmětu iKey 1000 s předními bezpečnostními produkty

Irvine, California, 6. března 2001 – Divize Digital Rights Management společnosti Rainbow Technologies™ (Nasdaq: RNBO), přední poskytovatel bezpečnostních řešení pro Internet a e-commerce, dnes oznámila, že její bezpečnostní produkt iKey™ 1000, autentizační předmět pro zabezpečení pracovních stanic a síťovou bezpečnost, získal certifikaci sdružení Open Platform for Security (OPSEC) společnosti Check Point Software Technologies™ (Nasdaq: CHKP). Certifikace OPSEC zaručuje, že produkt iKey VPN Solution Series od Rainbow Technologies je interoperabilní s řešením VPN-1™ od Check Point Software Technologies. VPN-1, jenž je předním řešením ve svém oboru, je nedílnou součástí architektury Secure Virtual Network (SVN).

Společnost Rainbow Technologies integrovala iKey 1000 VPN Solution Series do produktu Check Point VPN-1. Díky USB tokenu iKey je možné jednoduchým způsobem provádět dvoufaktorovou autentizaci uživatele při přihlašování ze vzdáleného umístění. Token iKey se připojuje přímo na port USB a je tak okamžitě použitelným bezpečnostním řešením na všech dnešních počítačích, bez nutnosti investic do speciálního čtecího zařízení.

„Certifikace OPSEC je dalším krokem k širokému využívání tokenů Rainbow iKey jako prostředku pro dvoufaktorovou autentizaci uživatele v podnikové bezpečnostní infrastruktuře,“ řekl Robert Shies, ředitel divize Rainbow Technologies DRM pro strategický marketing. „Těšíme se na další úzkou spolupráci se společností Check Point abychom demonstrovali náš závazek k široké interoperabilitě tokenu iKey s cílem nabídnout bezpečnostní řešení pro pracovní stanice a počítačové sítě.“

„Spolehlivá dvoufaktorová autentizace je klíčovou součástí naší architektury SVN“, řekl Bradley Brown, ředitel Check Point Software Technologies pro business development. „Integrace Rainbow iKey s Check Point VPN-1 přináší uživatelům úplné a spolehlivé autentizační řešení pro pracovní stanice a síťovou bezpečnost. Jsme potěšeni, že můžeme produktové řadě Rainbow iKey OPSEC certifikaci udělit.“

Integrace iKey a CheckPoint

iKey 1000 VPN Solution Series CP je integrován do softwarového produktu Check Point VPN-1 a uživatelům se tak nabízí možnost, jak jednoduchým způsobem zajistit dvoufaktorovou autentizaci při přihlašování ze vzdáleného umístění. Token iKey, který se připojuje na port USB, nahrazuje zadávání hesel systémem plnohodnotné dvoufaktorové autentizace uživatele.

iKey VPN Solution Series je plně interoperabilní s Check Point VPN-1 prostřednictvím Secure Authentication API (SAA). Uživatel se připojuje do VPN prostřednictvím iKey, který je integrován do klientského software Check Point. Jakmile uživatel připojí svůj token iKey k počítači a zadá kód PIN, proběhne autentizace vůči serveru VPN-1, který uživateli poskytuje přístup k síti a zároveň poskytuje bezpečný způsob připojení a přístupu k citlivým datům aplikacím. Při nasazení ve velkém měřítku může být iKey VPN Solution Series nasazován postupně, bez nutnosti zastavení celého systému.

O OPSEC od Check Point Software Technologies

OPSEC (Open Platform for Security) je otevřené sdružení dodavatelů bezpečnostních řešení. Se svými více než 270 partnery OPSEC zákazníkům nabízí nejširší nabídku integrovaných aplikací a platforem, které podporují Check Point architekturu Secure Virtual Network. Certifikace OPSEC zaručuje, že daný produkt je plně interoperabilní a je možné jej bezproblémově integrovat s produkty Check Point. Kompletní informace o sdružení OPSEC, seznam partnerů a certifikovaných bezpečnostních produktů a zkušební verze těchto produktů jsou k dispozici na http://www.op­sec.com. Na stejné adrese je bezplatně dostupné také OPSEC SDK (software development kit).

O Rainbow Technologies

Společnost Rainbow Technologies, založena v roce 1984, je předním poskytovatelem bezpečnostních řešení pro Internet a e-commerce. Technologie společnosti Rainbow Technologies se uplatňují v oblasti Internetu, od zabezpečení software po akceleraci bezpečnosti e-commerce nebo v oblasti virtuálních privátních sítí (VPN). Mezi produkty Rainbow Technologies patří kryptografické akcelerátory pro webové servery a VPN; produkty pro ochranu software před nelegálním šířením a produkty pro bezpečnou distribuci software; bezpečnostní řešení pro PKI; kryptografická řešení pro šifrování hlasu, dat a satelitní komunikace; čipové karty a autentizační tokeny pro USB. Společnost sídlí v Irvine, California a operuje prostřednictvím svých poboček v USA, Velké Británii, Francii, Německu, Austrálii, Indii, Číně, Nizozemí, Brazílii, Taiwanu a prostřednictvím sítě více než 80 autorizovaných distributorů v dalších zemích. Rainbow Technologies, Inc. je držitelem certifikátu kvality ISO 9002. Více informací lze nalézt na adrese http://www.ra­inbow.com.

O ASKON International s.r.o.

Společnost Askon International s.r.o. se od svého vzniku v polovině roku 1992 systematicky věnuje problematice ochrany dat, ochrany přístupu k osobním počítačům a zabezpečení software proti nelegálnímu šíření. Od roku 1993 je firma autorizovaným distributorem americké společnosti Rainbow Technologies, Inc., předního poskytovatele bezpečnostních řešení pro Internet a e-commerce, v České a Slovenské Republice. Společnost je ve Slovenské Republice exkluzivně zastoupena firmou Info Consult s.r.o.

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO