IndigoVision vstupuje na český trh a přináší unikátní kamerový systém

30. 6. 2008

[Tisková zpráva] Společnost KPZ electronics, přední český výrobce a distributor kamerových systémů, se stala výhradním distributorem špičkového digitálního kamerového systému britské firmy IndigoVision Ltd. Značka Indigo Vision tak vstupuje na český trh a představuje svůj unikátní integrovaný kamerový systém. Bezpečnostní řešení s mnoha nadčasovými funkcemi bylo dnes uvedeno na opening akci KPZ electronics s.r.o. na Praze 4.

IP kamerový systém IndigoVision je komplexní, plně digitální systém, který v porovnání s jinými digitálními systémy jako jediný dokáže zcela nahradit analogové CCTV systémy (Closed Circuit TV) založené na zpracování kompozitního videosignálu PAL/NTSC. Jeho přednosti jsou především rychlost zobrazování (trvale 25fps z každé kamery), která je srovnatelná s analogovým systémem (nízká latence), dále pak komfortní ovládací software s neomezenou licencí, možnost integrace do stávajících analogových a jiných bezpečnostních systémů, neomezený počet monitorovacích míst a široké možnosti analýzy obrazu (velikost objektů, směr jejich pohybu, přítomnost v nastavené oblasti a další speciální funkce). Zcela unikátní je velmi nízký datový tok při vysoké kvalitě obrazu, typicky stovky kbps. Zaručovaný rozsah je min. 32kbps a max. 4Mbps z otočné kamery. Použitá komprese je MPEG4 a H264. Na podzim se chystá uvedení HD (high definition) řady – kamery s vysokým rozlišením v řádech megapixelů s datovým tokem do 10Mbps při snímkové frekvenci 25fps.

Systém Indigo Vision jasně ukazuje cestu, kterou se budou ubírat bezpečnostní kamerové systémy v dalších letech, řekl Pavel Kounovský, manažer společnosti KPZ electronics, která je generálním distributorem IndigoVision v ČR. Svědčí o tom i jeho použití na mnoha významných místech po celém světě, kde jsou kladeny vysoké nároky na kvalitu i rychlost záznamu obrazu a zvuku. Jako příklad lze uvést použití na letištích v Bruselu (1000 kamer), Schiphol Amsterdam (400 kamer), Doha (650 kamer), v berlínském S Bahnu, v Budapešti (městský systém), v kasinech, bankách, rafineriích i školních a soukromých objektech. V prostředí obchodních řetězců nyní zavádí Indigo Vision francouzská pobočka IKEA v Grenoblu, a to jako modelový projekt pro ostatní obchody.

Velkou výhodou systému Indigo Vision je možnost modernizace stávajícího analogového kamerového systému na systém odolávající budoucnosti použitím univerzálních enkodérů, ke kterým lze nejen připojit stávající analogové kamery, ale lze je také snadno přeprogramovat na opačnou funkci, tedy dekodér a obraz pak zobrazit na stávajícím běžném monitoru. Mimo to má enkodér vstupy a výstupy zvuku a ovládací vstupy a výstupy. Díky nim je možné pomocí jednoho enkodéru (tudíž jednoho kabelu) realizovat např. hlásku s kamerou, tlačítkem a ovládacím výstupem pro závoru na vstupu nebo vjezdu do areálu. Tato hláska je součástí systému dispečinku a operátor tak může ovládat neomezené množství vchodů pomocí počítačové sítě současně s dohledem nad celým areálem včetně zabezpečovacího i požárního systému.

Jak Indigo Vision řeší digitální kamerový systém?

Zdrojem obrazu jsou originální Indigo Vision IP kamery různého provedení, vnitřní, venkovní, otočné tzv. „speed dome“ a univerzální enkodéry. Ty umožňují získávat obraz a zvuk z libovolné analogové kamery produkující PAL videosignál, včetně otočných. Hlavní výhoda Indigo Vision spočívá v analýze a zpracování obrazu „na úrovni kamery“, tedy že veškeré analytické funkce (např. detekce pohybu, počítání průjezdů vozidel, odložené zavazadlo, špatný směr pohybu) jsou vyhodnocovány přímo v kameře, případně enkodéru. Proto jsou tyto prvky vybaveny dvěma mikroprocesory. Tento způsob zpracování umožňuje nesrovnatelně přesnější analytické funkce než systémy s „centralizovanou inteligencí“ v jednom PC. Centrální software je obvykle zatížen datovými toky z mnoha kamer a současně musí zpracovávat velmi složité procesy spojené s analýzou obrazu. To klade velké nároky na výpočetní výkon PC a může vést i k nepřesnostem a zpoždění analýzy, případně k nestabilitě celého PC.

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?