INFORM CZ spouští elektronické tržiště s poptávkami a nabídkami firem

[Tisková zpráva] Brno, 17. února 2010 – Divize INFORM CZ společnosti MEDIATEL, přední poskytovatel elektronických a tištěných databází firem v České republice, představuje internetovou aplikaci zaměřenou na snadnou a pohodlnou komunikaci mezi obchodními partnery ve firemní sféře. Aplikace je dostupná na adrese www.spojujeme-firmy.cz a je propojená s www.inform.cz, mezi firmami jedním z nejpoužívanějších on-line zdrojů informací o obchodních subjektech v České republice.

Nová aplikace obsahuje poptávkovou část, která bezplatně umožňuje firmám oslovit vhodné dodavatele, potenciálním dodavatelům zase nabízí aktuální informace o obchodních příležitostech. Tyto informace lze sledovat prostřednictvím aplikace TrayReader, která funguje na podobném principu jako RSS čtečka, a poskytuje tak jednoduchý přehled o právě zveřejněných příležitostech. TrayReader je novinka, která posouvá elektronické tržiště blíže uživateli.

Součástí aplikace je také nabídková část, v níž mohou dodavatelé aktivně informovat obchodní partnery a uživatele internetu o akčních nabídkách a jiných novinkách týkajících se jejich produktů a služeb. V této části lze vložené informace provázat i s profilem společnosti v databázi firem www.inform.cz. Uživatel služby tak může snadno a rychle ovlivňovat informační náplň a vzhled své prezentace.

„Za vývojem elektronického tržiště stojí snaha naší společnosti poskytnout zákazníkům i uživatelům internetu přístup k informacím v co nejefektivnější podobě,“ říká Tomáš Rýc, manažer elektronických médií divize Inform CZ společnosti MEDIATEL. „Jsme si vědomi toho, že v dnešní době rozhoduje o získání zakázky mimo jiné rychlost reakce potenciálního dodavatele, a proto přicházíme se službou, která ji dokáže zajistit a současně nabídne dodavateli prostor pro zveřejnění aktuálních obchodních informací.“

Poptávková část aplikace je k dispozici zdarma a bez omezení všem uživatelům, kteří chtějí zveřejňovat své poptávky po produktech a službách. Potenciální dodavatelé pak mohou k datům přistupovat na základě jedné ze tří úrovní oprávnění. Základní úroveň je zdarma, vyšší úrovně podmíněné registrací na elektronickém tržišti nebo založením profilu na www.inform.cz nabízejí navíc možnost využívání aplikace TrayReader nebo okamžitý přístup ke všem informacím o zadavateli.

Nabídková část bude po dobu jednoho měsíce zdarma pro firmy, které mají profil na www.inform.cz, následně jim bude nabídnuta za zaváděcí cenu.

V letošním roce se divize INFORM CZ v souvislosti s elektronických tržištěm zaměří především na rozšíření databáze poptávek tak, aby byla služba užitečná co největšímu spektru firem. Rozvoj samotné aplikace bude směřovat k ještě větší provázanosti mezi dodavateli a odběrateli výrobků a služeb, než nabízí elektronické tržiště v této chvíli. Další plány souvisejí také s propojením služeb elektronického tržiště s ostatními produkty společnosti MEDIATEL v České republice i na Slovensku, jako jsou Zlaté Stránky nebo TravelGuide.

„Inform CZ i letos přináší na trh online a B2B nové a unikátní produkty. Po úspěšném uvedení služby Volejte zdarma v loňském roce, která uživateli, zákazníkovi umožňuje bezplatně volat až do stovky firem s profilem na www.inform.cz, máme připraveny i další služby, jimiž se odlišujeme od konkurence a posouváme tak laťku komplexních služeb stále výš,“ řekl Roman Mikluš, generální ředitel divize Inform CZ.

Divize INFORM CZ společnosti MEDIATEL patří již 19 let k předním poskytovatelům databází firem v tištěné i elektronické podobě. Transformovala se z původně české společnosti Inform Katalog, s.r.o. kapitálovým vstupem zahraničních investorů. Provozuje internetové stránky www.inform.cz, jeden z nejpoužívanějších zdrojů informací o firmách na českém internetu, dále Inform Obchodní adresář a Czech Exporters knižní verze a CD-ROM verze.

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Podnikatel.cz: V účtenkové loterii? 65 milionů ročně

V účtenkové loterii? 65 milionů ročně

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky