Informační systém Insolvenční správce – první systém správy insolvenčních případů na českém trhu

19. 1. 2010

[Tisková zpráva] Brno, 19. 01. 2010 – Na tuzemský trh bylo uvedeno unikátní řešení pro správu insolvenčních případů, informační systém Insolvenční správce. V době dramaticky rostoucího množství insolvenčních řízení a zároveň prudkého snížení počtu insolvenčních správců je tak nově k dispozici nástroj, jež příslušnou agendu zpřehledňuje, zjednodušuje a zároveň urychluje. Informační systém Insolvenční správce je nabízen ve variantě „software jako služba“, která umožňuje práci odkudkoli prostřednictvím webových služeb, nebo v podobě, kdy data neopustí kancelář insolvenčního správce.

Informační systém Insolvenční správce (ISIS) je prvním a unikátním řešením na tuzemském trhu určeným pro správu insolvenčních případů. Řeší komplexně agendu související s výkonem funkce insolvenčního správce. Nabízí snadné ovládání, automatické hlídání veškerých lhůt a termínů i potřebné datové podklady v podobě předchystaných číselníků a automatického napojení na informace z insolvenčního rejstříku, registru ARES a kurzovní lístky ČNB. Výhodou ISIS je variabilita jeho nastavení podle potřeb práce insolvenčního správce. Zákazník se může rozhodnout pro variantu ISIS Optimum, kterou lze používat okamžitě po zřízení uživatelského účtu. Další možností je ISIS Premium, kdy insolvenční správce využívá server umístěný přímo u něj „v kanceláři".

Vývoj na základě praktických potřeb
„Všechny výstupy realizované informačním systémem Insolvenční správce byly s úspěchem prověřeny soudy a věřitelskými institucemi a označeny jako vhodné následování,“ říká expert na insolvenční právo a produktový manažer Lukáš Pachl ze společnosti CCV Informační systémy a dodává: „Hlavní důraz jsme kladli na vysokou efektivitu a maximální použitelnost.“ Jeho slova o pečlivém vývoji pak přímo z praxe potvrzuje insolvenční správce Miroslav Sládek: „Je to jedinečný systém, který momentálně nemá na tuzemském trhu srovnatelnou konkurenci. Vyhovuje mi, že se nemusím zabývat žádnou instalací a investovat do drahého hardwaru. Vzhledem k nárůstu počtu insolvenčních případů se bez informačního systému Insolvenční správce v podstatě neobejdu. Umožňuje mi zvládnout se stejnými zdroji více insolvenčních případů“.

Software jako služba přináší mimořádnou jednoduchost užívání
ISIS nabízí i další podstatné zjednodušení a tím je, kromě klasické instalace v místě, možnost využití varianty „software jako služba“. Veškerá data jsou v takovém případě uložena na vzdáleném serveru a uživatel využívá pro práci rozhraní běžného webového prohlížeče. Insolvenční správce Tomáš Kučera popisuje výhody takového řešení: „Při zpracování případu se lze mnohem více soustředit na odborný přínos, zatímco papírování je značně usnadněno. Naše kancelář tak na zpracování případu ušetří až 40% času. S nasazením tohoto softwaru je insolvenční správce schopen spolehlivě administrativně zvládnout až pětkrát více insolvenčních případů,“ a zároveň dodává: „Navíc k datům mohu přistupovat odkudkoliv, což mi zase podstatně šetří čas“.

Bezpečnost na prvním místě
Při vývoji řešení ISIS byl kladen maximální důraz na nejvyšší možné zabezpečení dat nejen s ohledem na zákonné povinnosti, ale především v souvislosti s aktuálními hrozbami, kterým musí čelit dnešní informatizovaná společnost. Informační systém Insolvenční správce obsahuje bezpečnostní prvky na úrovni internetového bankovnictví, špičkové technologie a moderní zabezpečení webových služeb. Bezpečnost a eliminace rizika ztráty je dále zajištěna on line automatickým zálohováním dat, pokročilým systémem přístupových práv a hesel, šifrováním a samozřejmě vlastním online monitoringem. Data jsou navíc uložena na centrálním vysoce zabezpečeném úložišti s jeho pravidelnou duplikací do další bezpečné lokality.

Produkt, který byl ve spolupráci se samotnými insolvenčními správci vyvíjen od roku 2008, má za sebou první měsíce praktického nasazení u zákazníků již od listopadu, tedy v předstihu oficiálnímu lednovému termínu nástupu produktu na trh. Na březen 2010 je už připravováno spuštění verze 2.0, která obsahuje nové přidané funkce dle dalších námětů insolvenčních správců na základě jejich praktického používání verze 1.0.

Další informace k informačnímu systému Insolvenční správce jsou k dispozici na adrese: http://www.in­solvencnisprav­ce.info/

O společnosti CCV Informační systémy
CCV Informační systémy je ryze český softwarehouse. Patří k významným hráčům domácí scény oboru informačních systémů. Na trhu působí již od roku 1992. Sídlí v Brně (divize CCV Business Solutions) a jeho pobočky působí v Brně (divize CCV eGovernment) a v Opavě (divize CCV eBusiness). Poskytuje komplexní dodávky ve vývoji, poradenství a implementaci podnikových informačních systémů a dalších softwarových aplikací pro vybrané oblasti podnikání. Specializuje se na řešení pro poskytování elektronické výměny dat (řešení EDI Orion®), zabezpečuje bezpapírový oběh obchodních dokladů. Vyvíjí speciální internetová řešení (registry, portály) pro státní správu. CCV Informační systémy udržuje certifikát dle systému kvality ISO 9001:2001, je partnerem společnosti Microsoft s titulem Microsoft Gold Certified Partner a nositelem partnerského titulu Oracle Valued Member Partner.

Podnikatel.cz: Nejenom EET, začaly platit další zákony

Nejenom EET, začaly platit další zákony

Podnikatel.cz: Hitem investice? Půda či nemovitost

Hitem investice? Půda či nemovitost

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka