Ingram Micro otevřela největší logistické centrum IT v Evropě

6. 8. 2008

[Tisková zpráva] Ingram Micro Distribution GmbH, jednička německé distribuce a dcera světového ICT distributora, Ingram Micro Inc., otevřela v bavorském Straubingu svůj druhý sklad (Regional Distribution Center, RDC II). Celková doba výstavby netrvala déle než osm měsíců a nové logistické centrum se tak s celkovou plochou 80.000 m2 stává největším logistickým centrem IT produktů v Evropě a druhým největším skladem společnosti Ingram Micro vůbec.

Zdvojnásobením logistické kapacity chce společnost Ingram Micro posílit svoji vedoucí pozici v oblasti distribuce informačních a komunikačních technologií. Nové logistické centrum bude mít díky své geografické poloze a dobrému napojení na dopravní infrastrukturu také zásadní význam pro plánované posílení exportu do České republiky a na Slovensko. Na trzích v České republice a na Slovensku vidíme pozici Ingram Micro jako klasického 2nd source distributora. Díky naší gigantické nabídce produktů budeme jistě představovat zajímavé doplnění k lokalizované nabídce stávajících distributorů, uvedl Marcus Adä, Vice President Sales společnosti Ingram Micro.

Pokud by se sečetla celková vnitřní a vnější plochu skladu, rovnala by se rozloha nového logistického centra ve Straubingu velikosti 22 fotbalových hřišt. Na této obrovské ploše se denně zpracovává kolem tisíce objednávek. Díky 350 dodavatelům a 40.000 produktům patří nabídka Ingram Micro k nejširší v oblasti distribuce informačních a komunikačních technologií a spotřební elektroniky.

Českým a slovenským resellerům nabídne Ingram Micro německými obchodníky odzkoušený portál IM.Order, na kterém si budou moci objednat zboží on-line, dále pak 24-hodinový servis dodání a pestrou nabídku marketingových programů a logistických služeb. Obchodní partneři z Česka a Slovenska se mohou pohodlně zaregistrovat na stránkách www.ingrammicro­.de/export, kde je jim k dispozici také české a slovenské menu.

Naším cílem je, abychom se také českým a slovenským prodejcům stali plnohodnotným partnerem. Registrace probíhá bez zbytečných byrokratických překážek on-line. Naše platforma IM.Order, kde jsou informace o produktech v němčině a angličině, k tomu navíc garantuje rychlé a pohodlné objednání, řekl David Dupuy, Senior Export Channel Manager společnosti Ingram Micro.

Ingram Micro připravuje také českou verzi internetového obchodu Superstore. Značně jsme do našich zaměstnanců investovali a v současné době máme k dispozici patnáctičlenný exportní tým, mezi nimi i česky a slovensky mluvící spolupracovníky. Reselleři z České republiky a Slovenska je mohou kontaktovat na čísle +49 89 4208 1945, doplnil David Dupuy.

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte