Ingram Micro posiluje v Česku své second-source zaměření

17. 4. 2009

[Tisková zpráva] Spolehlivý obchodní partner je v krizi zárukou stability

Dornach, 16. dubna 2009 – Společnost Ingram Micro, celosvětově největší ICT distributor, sází v současné hospodářské situaci na stabilitu a spolehlivost. Na českém a slovenském trhu buduje Ingram Micro od loňskeho léta svoji pozici jako second-source distributor, tedy jako doplňkový zdroj nákupu pro ICT resellery. Tento obchodní model představuje zvláště v současné ekonomické situaci vítanou diverzifikaci. Prodejci totiž nejsou závislí pouze na jednom nebo na několika málo distributorech, ale mohou se rozhodovat flexibilně a nabídnout širší paletu produktů než konkurence.

Ingram Micro nabízí díky 350 dodavatelům a 48.000 produktům z oblasti informačních a telekomunikačních technologií a spotřební elektroniky nejširší paletu zboží mezi ICT distributory. „Z naší široké nabídky v současnosti na českém trhu nejvíce prodáváme hardware bez jazykové specifikace. Největší zájem je přitom o následující čtyři oblasti: komponenty, síťové produkty, počítačové příslušenství a spotřební produkty“, říká David Dupuy, Senior Manager Export Channel společnosti Ingram Micro.

Ingram Micro nabízí resellerům také Ingram Micro Superstore, inovativní e-shop řešení, které za minimální měsíční poplatek umožňuje přístup k obrovské nabídce zboží distributora, jako by jimi disponoval ve vlastním skladě.

Uživatelé second-source modelu jako například česká firma Af Office nebo slovenská společnost Alef Nula potvrzují, že Ingram Micro reaguje na požadavky klientů velmi spolehlivě. Podle slov Pavla Radvana, obchodního zástupce firmy Af Office, boduje Ingram Micro u českých zákazníků právě širokou nabídkou produktů a kvalitními dodávkami: „S nabídkou Ingram Micro jsme velmi spokojeni. Zboží, které u Ingram Micro objednáme, je doručeno vždy včas, někdy dokonce dříve než od některých našich dodavatelů v ČR.“ Lenka Jányová ze společnosti Alef Nula k tomu dodává: „Vyhovuje nám především rychlá zpětná vazba a rychlost dodávek. Ingram Micro jako alternativního dodavatele můžu na základě našich zkušeností vřele doporučit.“

Marcus Adä, Vice President Sales společnosti Ingram Micro říká: „V této ztížené ekonomické situaci je pro všechny obchodníky na světě důležité, aby si své obchodní partnery vybírali zvlášť pečlivě, aby jejich podnikání nebylo závislé pouze na jednom zdroji. Pokud by se totiž daný obchodní partner dostal do finančních potíží nebo do insolvence, mohlo by to obchodníky ohrozit.“ Z tohotu důvodu získá také etika v obchodě své stále místo: „Nezávadné a legální cestou získané zboží, férová cena a kvalitiní zákaznický servis, to jsou stěžejní pilíře úspěšné obchodní strategie pro ekonomicky nelehkou dobu. S Ingram Micro jako hlavním nebo i druhým dodavatelem budou mít obchodníci stabilního partnera na své straně,“ dodává Adä.

O společnosti Ingram Micro
Jako vedoucí distributor produktů informačních technologií v Německu nabízí Ingram Micro Distribution GmbH se sídlem v Dornachu u Mnichova širokou paletu produktů více než 350 renomovaných IT dodavatelů a celou řadu služeb z oblastí e-commerce, financí, marketingu a logistiky dodávaných okolo 35.000 zákazníkům. Ingram Micro Distribution GmbH je dceřinná společnost světového distributora Ingram Micro Inc. se sídlem v Santa Ana, USA. Ingram Micro je celosvětově největší distributor informačních technologií. Jako významný článek technologického hodnotového řetězce vytváří svým dodavatelům a resellerům obchodní příležitosti prostřednictvím jedinečných marketingových programů, outsourcovaných logistických služeb, technické podpory, finančních služeb a agregace a distribuce produktů. Společnost je zastoupena ve 150 zemích světa a je jediným globálním IT distributorem, který obchoduje i v Asii. V prestižním žebříčku sestavovaným časopisem Fortune se Ingram Micro umístila na 69. místě z celkového počtu 500 a v obchodním roce 2008 dosáhla obrat 34,36 mld.USD. Více informací na stránkách www.ingrammicro.de, www.ingrammicro.com nebo www.ingrammicro-europe.com.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET